Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a www.Istentisztelet.net fórumán

Pontos idő: szer. szept. 08, 2010 12:37 pm

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1358 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 91  Következő
Ingola 
Szerző Üzenet
Gyémánt Listatag

Hozzászólás Re: Ingola
Nézzétek meg, nagyon jó! :-)

http://www.jngszi.hu/gimnazium/lastpage.htm

pén. ápr. 02, 2010 8:31 pm
Gyémánt Listatag

Nézzétek meg, nagyon jó! :-)

http://www.jngszi.hu/gimnazium/lastpage.htm

pén. ápr. 02, 2010 8:31 pm
Gyémánt Listatag

Ma keresztelő volt. Dániel volt az ifjú, akinek a kedvéért ma összegyűltünk.

Ugyanis a vasárnapi istentisztelet azért van vasárnap, hogy aki csatlakozni akar a gyülekezethez, az megtehesse. Ezt a csatlakozást nevezzük keresztelőnek.
A keresztények is a szombatot tartották meg anno, de az csak a gyülekezeti tagoknak szólt. És az éjszakát is együtt töltötték, és vasárnap, a hét első napján reggel volt a keresztelő, hogy aki csatlakozni akar, azt befogadják.

Szóval Dániel... Szerencsés név, a tiszteles úr Dániel prófétáról beszélt. Ahogy megmentette a hite még az oroszlánok vermében is.

Nekem meg az jutott eszembe, hogy mennyire rossz lehetett azoknak az állatoknak...

Verembe zárt oroszlánok... Ez nagyon pilinszkys kép. :(

vas. márc. 28, 2010 8:02 pm
Gyémánt Listatag

varjú írta:
ingola írta:
Be kéne vezetni nálunk is. Mindjárt kevesebb felesleges dolga volna a bíróságnak... :-)

Nem egyszerűen kevesebb dolga lenne a bíróságnak, hanem a büntető-ügyszakban gyakorlatilag befejezhetné a tevékenységét, mivel nem lenne, aki a vádat képviselje; senki nem állna ügyésznek, mert bolond lenne a fél életét sitten tölteni. :)

Bár kétségtelen, nemigen érdemelne mást az az ügyész, aki a móri mészárlással ártatlan (legalábbis abban ártatlan) embert vádolt, aki ha volna halálbüntetés, már nem élne. Igaz, mellé kellene csukni a nyomozó rendőröket, és az ügy első és másodfokon eljárt bíráit is. (No hát meg azokat, akik a halálbüntetés mellett argumentálva elhanyagolható szempontnak tartják az ilyen justizmord-eseteket.)

Meg azokat is, akik miatt Bagdi Emőke professzor asszony a Zsanett per kapcsán visszaadta az igazságügyi szakértői jogosítványát. Értem én, hogy a fegyveres testültek összezárnak. Enélkül nem működne jól a rendszer - de aki rongy, az akkor is rongy, ha jelmezt (nevezhetjük egyenruhának is) ölt magára.

De Genfben akkortájt még a józan észnek is volt helye az eljárásban:
"A vádlónak szerepére La Fontain Miklós vállalkozott."
Nem vagyok jogász, szerintem ezt nevezik magánvádas eljárásnak. Szóval nem az ügyészségnek kellett bevonulnia a börtönbe.

Ámbár időnként az sem ártana. Talán már leírtam nektek: okoztam egy közlekedési balesetet, eltört miattam egy embernek a lába. Az ítélethírdetés előtt beszélgettünk a folyosón hármasban: Az ügyvédem, az ügyész (aki engem vádolt), meg én. a Szekszárdi Városi Bíróságon, 2001. áprilisában. Jóban voltunk egymással, szimpatikus voltam az ügyésznek. Ott, a folyosón megígérte, hogy akármi lesz is az ítélet, nem fog fellebbezni. Megtartotta a szavát, nem volt lebbezés.

A közlekedési morált szapulva elmondta, hogy ő gyakran jár Mohácsra autóval. 120-szal szokott menni, de rendszeresen megelőzik... (Akkor még 80 km/h volt országúton a sebességhatár.)

Ennek az ügynek a kapcsán tapasztaltam meg a bírói függetlenséget is. Mármint, hogy a bíró független a törvényhozástól, a végrehajtó hatalomtól, sőt, még a tényállástól is...

Ingola

vas. márc. 28, 2010 7:47 pm
Gyémánt Listatag

ingola írta:
Be kéne vezetni nálunk is. Mindjárt kevesebb felesleges dolga volna a bíróságnak... :-)

Nem egyszerűen kevesebb dolga lenne a bíróságnak, hanem a büntető-ügyszakban gyakorlatilag befejezhetné a tevékenységét, mivel nem lenne, aki a vádat képviselje; senki nem állna ügyésznek, mert bolond lenne a fél életét sitten tölteni. :)

Bár kétségtelen, nemigen érdemelne mást az az ügyész, aki a móri mészárlással ártatlan (legalábbis abban ártatlan) embert vádolt, aki ha volna halálbüntetés, már nem élne. Igaz, mellé kellene csukni a nyomozó rendőröket, és az ügy első és másodfokon eljárt bíráit is. (No hát meg azokat, akik a halálbüntetés mellett argumentálva elhanyagolható szempontnak tartják az ilyen justizmord-eseteket.)

vas. márc. 28, 2010 3:02 pm
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

1553

http://iratok.freeweb.hu/egyhtori/kalvi ... UZSKAL.HTM

"A genfi törvénykezési gyakorlat szerint főbenjáró perekben a vádlottal egyidejűleg elcsukták a vádlót is, és elzárva tartották mindaddig, míg nem igazolta, hogy a vád nem könnyelmű, hogy alapja van."

Ez nagyon tetszik nekem. Be kéne vezetni nálunk is. Mindjárt kevesebb felesleges dolga volna a bíróságnak... :-)

Ingola

vas. márc. 28, 2010 1:27 pm
Gyémánt Listatag

Fél éve biztos van, hogy nem ettem banánt. Most, ebéd után megkívántam - de kiderült, hogy a tegnap vásárolt két kilóból már egy falat sincsen, a gyermekek bekapták.

Zsebre tettem hát néhány melegétel utalványt, és elballagtam a CBA-ba banánt venni. A banán kb. 25 fokos volt, ami jegesnek ugye nem nevezhető, úgyhogy elfogadták az utalványaimat. :-)

A CBA mellett nyílt egy kicsi cukrászda. Egy echte olasz ember működteti, csudálatos dolgokat árul. Öten vagyunk, vettem ötféle süteményt, majd otthon elosztogatjuk... :-)

Az otthoniak lelkesedése osztatlan volt. Éppen azon ábrándoztak, hogy kéne valamilyen finomság. :-)

Hazafelé az öreg temetőn keresztül sétáltam keresztül. 1778-ban nyitották meg, azóta teljesen körülölelte a falu. 50 éve nem temetkeznek már ide. Tele van ibolyával...:-)
A régi kovácsoltvas kapuját gondos kezek szépen lefestették, még a sarkára is került egy kis zsír, nem csikorgott, ahogy kinyitottam.

A kertben találtam egy csodálatos százszorszépet, leszedtem a párocskámnak. Nagyon örült neki, mint mindig, amikor virágot kap tőlem. Betette egy pici pohárkába: öt napig virítani fog! Kevesen tudják, de a százszorszép azon ritka vadvirágok közé tartozik, amelyeknek nagyon jó a vázatartóssága.

A nap is sütött, szép az élet! :-)

szomb. márc. 27, 2010 3:06 pm
Gyémánt Listatag

A párocskám szerkeszti a holnapi előadását a laptopján, közben megy a tv.

Valami amerikai csatornán egy mentésről vetítítik a dokumentumfilmet. Egy kutya ment rá a vékony jégre, őt kellett kimenteni.

Kimentették - ennek természetesen örülök.

De nem állom meg, hogy egy bájos mondatot ne idézzek a tudósításból:

"A helyzet kritikussá vált, hiszen a kutya félig megmerült a jeges vízben, miközben kifelé húzták!!"

Nem tettem ide emotikont, mert nem tudom eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek?

vas. márc. 21, 2010 8:58 pm
Gyémánt Listatag

Hát igen, az olcsó árhoz nem minden esetben társul korrekt tájékoztatás. 15 éve rászántuk magunkat, hogy veszünk egy videomagnót. A Metroban találtunk egy alkalmasnak tűnő Sonyt, de nem volt kitől tájékozódnunk a részletekről - én pedig nem vagyok műszaki ember.

Úgyhogy átmentünk a Corába (légvonalban két kilométer), ahol egy nyakkendős fiatalember készségesen elmagyarázta, hogy mi a különbség a négyfejes meg a hatfejes videó között.

Aztán visszamentünk a Metroba, és megvettük a videomagnót - 3.500 forinttal olcsóbban, mint amennyiért a Corában kínálták. :lol:

A háztartási eszközöket egyébként mindig a párocskámmal együtt veszem meg, mert ő tudja, hogy melyik tulajdonságnak mi a jelentősége, meg egyébként is: ő fogja használni, teljen neki öröme benne.
Az Indesit mosógépet is ő választotta. (Én csak ahhoz ragaszkodtam, hogy az általa választott mosógépben legyen kiegyensúlyozó automatika, mert az előző mosógépünk ennek hiánya miatt verte szét saját magát, és törte össze a csempét centrifugáláskor.) Én már akkor is jeleztem, hogy izé... nem kéne inkább egy bevált márka mellett maradni? Nem.

O.K.

A mosógép fedele már három éves korában elkezdett rozsdásodni. Nagyon durván. Két tenyérnyi folton ledobta a zománcot. Most, amikor bejelentettem a hibát a szakszervízben, rákérdeztem a fedélre is. A munkafelvevő egyátalán nem volt meglepve - nyilván találkozott már ilyennel. Elmondta, hogy a gép működését ez nem érinti, mert csak egy takarólemezről van szó. De tudnak új fedelet adni, 23.000 forint az ára. Ennyiben maradtunk.

A párocskám közben négy napra elment Erdélybe tanítani a székely levelező diákokat, egyedül maradtam a félig mosott ruhával (ami nemsokára elkezd büdösödni), meg a döntéssel. Felmentem az internetre, árajánlatokat kértem, és arra gondoltam, hogy mégiscsak megvárom a párocskámat.

Aztán elborult az agyam, és azt mondtam, hogy emócionális okokból mégegyszer nem hajítunk ki az ablakon 119.000 forintot (ha jól emlékszem, ennyibe került az a gagyi Indesit), hanem egy bevált márkát választok. Bosch a mosogatógépünk, a fúrógépem, a csiszológépem, a felsőmaróm, a szúrófűrészem, a felxem, a gyalugépem - 15 éve semmi baj nincsen velük, tökéletesen működnek.

Úgyhogy a párocskám nélkül vettem meg a mosógépet, bekötöttem, be is üzemeltem.
Ő meg néhány órája hazaért Erdélyországból, és annyira örül neki, ahogyan csak ő tud örülni valaminek, ami valóban tetszik neki. :)

:)

vas. márc. 14, 2010 3:59 pm
Platinum Listatag

ingola írta:
Media Markt. Mert hülye azért nem vagyok! :lol:

Nem a reklám helye, de ez a cég velem is teljesen korrektül járt el. Itt tájékoztattak korrektül arról, hogy mi is egy adott Zanussi mosógépnek a tényleges jellemzője. Ezt a masinát egy másik helyen nagyon kedvező áron reklámozták, de nem akarták nekem semmiképpen sem eladni. Ugyanis ahol 50 000 Ft-ért reklámozták ezt a bizonyos mosógépet, mindent megtettek azért, hogy ezt a kedvező árú gépet én ne vásároljam meg. Még hazudni is képesek voltak azért, hogy a drágább, 70 000 Ft-os, de csak jelentéktelenül pici lépéssel jobb társát vegyem meg.

Az Electronics nevű céghez mentem be mosógépet venni és az utam rögtön a szórólapjukon meghirdetett 50 000 Ft-os, előltöltős géphez vezetett. Rögtön ott termett az eladó, aki nagyon udvarias volt velem, kitárgyaltuk a mosógépek családjának minden tagját, keveset politizáltunk, elmerengtünk a fejlődésen, majd bizalmasan elárulta nekem, hogy az akciós gép sajnos lebutított berendezés és hát a gépet ékszíj hajtja. Ennek az elszakadása akár 30 000 Ft-os károkat is okozhat, szóval nagyon nem ajánlja az úrnak, mármint nekem. Ehelyett viszont ott a másik Zanussi, amely sokkal fejlettebb, közvetlen, direkt meghajtással működik. Igaz 20 000 Ft-al drágább a gép, de tényleg gyönyörű volt. Már azon voltam, hogy megveszem, de győzött az anyagi realitás, meg gondoltam mégiscsak a nejem ért hozzá. Másnap elvittem a boltba a főnökasszonyt.

A nyájas eladó másnap közölte a nejemmel, hogy a Zanussi viszonylag tűrhető márka, merthogy az Elektrolux családba tartozik, de az akciós gép annyira rossz, hogy nem tudja még a függöny mosást sem. Bezzeg a másik! Amire a nejem azt mondta, hogy ez példátlan, tűrhetetlen, meg kell venni a drágábbat és csak nehezen tudtam elvinni egy következő boltba. Ez volt az általad említett MM.

Ott a két Zanussi készülék pont egymás felett volt elhelyezve. Az eladó itt érthetetlen módon nagyon jó minőségről beszélt mind a két készülék esetében. Amikor a szemére vetettem, hogy az előző üzletben akciósan árult gép, az ékszíjjal működik, tehát rossz, akkor azt válaszolta értetlenül, hogy mindegyik elől nyitható gép ékszíjas. Kivéve egy azaz egy darab LG szupermárkát. Rákérdeztem gúnyosan, hogy netán még a függöny mosást is tudja a gép?! Mire azt mondta, hogy természetesen. Megnéztem, tényleg ugyanazok az ikonok szerepelnek mind a két gépen. Ott van rajta a függönymosás ikonja.

Kiderült, hogy a két gép teljesen ugyanaz, kivéve a centrifugálási sebességet. A kisebbik 800-al, a nagyobbik 1000-s fordulaton centrifugál maximumon. Különben gyönyörű, príma gép mindkettő, így aztán másnap megvettem a 20 000 Ft-al olcsóbbat akciósan a hazug eladótól.

Sajnos konfliktuskerülő természetem van, és csupán annyit mondtam az eladónak mérgesen, hogy tudja a függönymosást a gép. Mire ő kedves mosollyal adta el nekem a gépet, sőt még névjegyet is adott nekem a jövőbeli újabb üzlet reményében, és egy csöppet sem látszott rajta, hogy zavarná a gondolat, hogy a cég belső előírásának megfelelően többször is hazudott nekem. Direkt megtévesztett és átvert. Volna!

Szóval az MM nálam is korrekt volt mosógép ügyben... :)

vas. márc. 14, 2010 11:49 am
Gyémánt Listatag

Öt éves korában elromlott a mosógépunk. Félidőben mindig megállt a program, a tetejét nem lehetett kinyitni, a ruhák áztak a piszkos lében...
Szakszervíz, 8.500 forint javítási díj - a szerelő kitisztított valami szűrőt, aztán két nap múlva előjött ugyanaz a hiba. Ne vegyetek Indesit mosógépet.

Elballagtam hát a mosógépboltba, hogy nekem Bosch mosógép kell. "Sajnos csak ez az egy, kiállított darab van."

Jó az énnekem (amúgy is csak egy mosógépet szerettem volna venni), de nem lehetne valami árengedményt adni? Ez itten ki van csomagolva, összefogdosták a vásárlók, meg kinyitották a tetejét, meg minden...
Sajnos nem lehetne. :(

Jó, megyek a pénztárhoz, kifizetem, aztán várok a raktár ajtajánál, hogy hazavigyem. Hamarosan érkezik mosógéphordozó barátunk, kedvesek vagyunk egymáshoz, elveszi a papírokat. (Lesz mosógépem, szép, fehér! :-))

De azért nézzük már meg alaposan, hogy nem sérült-e... De bizony hogy sérült! Az egyik oldalán van egy ujjbegynyi benyomódás (csak ráeső fényben látszik, mert a zománc nem karcolódott meg). Ajaj, nagy a baj, most mit tegyünk? Talán, ha engednének valamit az árból... 8)

Természetesen, hiszen sérült, intézkedünk. Telefon ide, telefon oda - ötezer forintot visszakap a pénztárban, jó lesz?
Persze, hogy jó lesz. :D

Kapok másik papírokat is, megyek a pénztárhoz a pénzemért - valami nem stimmel. Szóban ötezer forint kedvezményt mondtak, a papíron hat van. (9.990,- re végződött a mosógép ára, ebből úgy "vontak le" ötezer forintot, hogy 4.000,- lett vége...)

Telefon ide, telefon oda. Végül adtam egy tizest, és nekem fizettek hatezer forintot a pénztárban. Ilyen sem fordult még velem elő, mióta élek.:D

Az egész kb. húsz percet vett igénybe. Hatezer forint húsz perc alatt, teljesen tisztességesen. Életem legjobb keresete volt. 8)

A mosógép pedig csodaszép, és mos, mint a parancsolat. És van az oldalán egy apró horpadás, amitől mindig jókedvem lesz, ha látom. :D

Media Markt. Mert hülye azért nem vagyok! :lol:

szomb. márc. 13, 2010 8:21 pm
Gyémánt Listatag

Csak azért nem a pozitív hírek közé írom, mert szerintem más forrásból már tudomást szereztetek róla: az utóvéd harcok részeként ellopni kíván milliárdok egy része mégis az államkasszában marad. :-)

Sávoly. A terv egy 4,6 km hosszú motorkerékpáros versenysenypálya 35 milliárd forintért, nagyrészt állami pénzből ill. állami garanciával - ami szintén állami pénz.
Kilométerenként annyiért, mint amennyiért a kőröshegyi viadukt autópályája szakasz épült - hidastul, természetesen...

Ma kijelnetették, hogy a motorpálya törvénytelen, gazdaságtalan, nem térül meg, Unióellenes, és visszaléptek. (Ezeket eddig is fennen hangoztatta minden tisztességes bíráló.)

Az elvtársakhoz az elszámoltatásoknak még csak az oldalszele jutott, lágy, tavaszi fuvallatként... De vették a jelzést.

Hála Istennek.

pén. márc. 12, 2010 10:08 pm
Gyémánt Listatag

Nagy nap ez a mai! :-)

Három nappal ezelőtt a főnök feltett nekem egy nagyon fontos "kérdést": Ha biztosan forgalomba tudunk hozni egy jelentős bevételt hozó terméket jövőre, akkor nem kéne-e inkább egy olyan engedélyeztetési módot választani, ami csak másfél évvel későbbi forgalmazást tesz lehetővé?

Erről három napon keresztül leveleztünk egymással a szomszéd szobából (ez egyébként a bevett munkamódszere, van olyan nap, hogy 25 mailt kapok tőle). De képzeljétek: a harmadik napon azt írta, hogy meggyőztem, nem érdemes késlekednünk! Öt éve ratka őt a nyakamra a Jóisten, de ez az első alkalom, hogy valamiben igazat adott nekem... :wink:

csüt. márc. 11, 2010 10:28 am
Gyémánt Listatag

Reggel Lukácsot olvastam (parázna nő megkeni Jézus lábát).

Aztán lementünk az ősi birtokra, és megmetszettük a fákat. Réka lányom is velünk jött. Szegény, ezúttal öszeszedte magát, és kilencre elment a templomba, hogy gyakorlojon az orgonán az istentisztelet előtt - hát nem éppen erre a vasárnapra esett az evangélikus testvéreink havi egyszeri miséje, amit nálunk tartanak? Úgyhogy negyed tízkor lógó orral hazajött...

Áldott nap volt. Sütött a nap, és esett a hó. Végre, évek után megint rendbetettük a fákat, hogy ne ezer gubicsot, hanem kevés, de szép nagy almát és körtét teremjenek.

Ma nem voltunk ott az istentiszteleten... Ilyen is van.

vas. márc. 07, 2010 11:14 pm
Gyémánt Listatag

„Valamely új tudományos igazság nem úgy szokott győzelemre jutni, hogy az ellenfeleket meggyőzzük és kijelentik, hogy megtértek, hanem inkább úgy, hogy az ellenfelek lassanként kihalnak és a felnövekvő nemzedék már eleve hozzászokik az igazsághoz”…

Max Planck

szer. márc. 03, 2010 3:09 pm
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1358 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 91  Következő