Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a www.Istentisztelet.net fórumánPontos idő: hétf. márc. 19, 2018 6:02 am
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 857 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 58  Következő
Hírek, kommentárok 
Szerző Üzenet
Kiemelt Listatag

Csatlakozott: vas. ápr. 12, 2009 2:37 pm
Hozzászólások: 42
Tartózkodási hely: Halásztelek (Pest megye)-HU
Hozzászólás Hírek, kommentárok
Talán nem teljesen "off"-téma: Elhunyt Orián Géza, református szociális munkás, cigánymissziós munkatárs, a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió egykori tagja, a Noé Bárkája Ifjúságsegítő Egyesület alapítója. Temetése június 8-án, szerdán negyed tizenkettőkor lesz az Óbudai temetőben.

Orián Géza 1958. január 7-én született Budapesten, elsőként a család három gyermeke közül. A Veress Pálné Gimnáziumban érettségizett, majd a Semmelweis Egyetem orvosi karára nyert felvételt. Az egyetem végzése során tanulmányi versenyt nyert és külföldre is meghívták. Végül az öt zárószigorlatból egyet nem tudott letenni, így nem kapta meg a diplomát. Édesapja már nagyon beteg volt ekkor.

Először drogprevencióval majd cigánymisszióval, szociális munkával foglalkozott. Nagy hangsúlyt fektetett a személyes kapcsolatokra, számtalan fotót, filmet készített szolgálatáról. Igyekezett érzékenyen segíteni az esélyegyenlőséget, ha ez egy körzőn, vagy tornacipőn múlt, saját zsebéből fizette. Külön említést érdemel "csirkeprogramja", ami több szegény családot indított el a háztáji gazdálkodás felé. A teljes cikk: http://www.reformatus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=27538%3Aelhunyt-orian-geza&catid=165%3Ainmemoriam&Itemid=69&lang=hu

_________________
Email / MSN: kovacs.zsolt [kukac] msn [pont] com

Net-naplóm: http://zsotza.blogspot.com

Segítség a misszióban Jehova Tanúi felé: http://szabadjt.szabadszo.hu , http://szabadjehovatanui.gportal.hu


szomb. jún. 04, 2011 5:44 pm
Profil E-mail küldése Honlap
Platinum Listatag
Avatar

Csatlakozott: csüt. ápr. 26, 2007 5:57 pm
Hozzászólások: 272
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
Annak a szoci Szanyinak a nyílt levele az mszp-hez, aki 2000 környékén emsének nevezte Orbán felségét, amikor az az ötödik gyerekével volt áldott állapotban:

Idézet:
Szanyi Tibor levele a Pártvezetésnek

Belföld | Forrás: mszp.hu | 2010. június 07.


Kedves Pártfőnökség és többiek, akik az elmúlt 4+4+4 évben vezettétek a szocialista pártot! Valószínűleg tudjátok, még ha nehéz is feldolgozni, hogy csúfosan megvert minket a nép. Kiebrudaltak minket nem csak a kormányzás közeléből, hanem még egyharmadnyi ellenzékiséget sem adtak nekünk. Ami eddig sem nagyon ment, annak most vége!

Nem szándékozom teljességgel kielemezni ennek a tragédiának minden elemét, csupán karcolatát adom annak, ami történt. Nem most szólok először, megannyi sajtólenyomata van annak, amikor jeleztem az általam bajnak vélt dolgokat (egészségügyi törvény, új tulajdonosi program, vagyonadó, magánnyugdíj pénztárak, stb.). A baloldali gondolkodás egyik legfontosabb nemzetközi műhelye, a Policy Network egyik vezetőjeként is próbálkoztam Nektek tükröt tartani, hogy máshol miként alakulnak a progresszív politikák, nem sok sikerrel. A szemetekben - más, hasonló gondolkodású baloldalival együtt - én voltam a pártegység megbontója, a bátor kormányzás akadálya, a nemkívánatos "kibeszélő". Kaptam is a fejemre eleget, a kreált "választópolgári" levelektől kezdve a fizetett zsurnaliszták és véleményformálók hadrendbe állításán át az örökös leszavazásokig mindent. No, de nem a személyes fájdalmaimról, hanem a fontosabb történésekről kívánok értekezni.

1998-ban Horn Gyula visszavonult, s jöttetek Ti. Házon belül nem adódott senki, aki képes lett volna nemzetben gondolkodni, így jöhetett Medgyessy Péter. Ő volt az, aki komolyan vette a feladatát. Mikor azonban már konszolidálódott a párton belüli helyzet, s beléptünk az EU-ba, akkor útilaput kapott a miniszterelnök, s behódoltatok Gyurcsány Ferencnek, aki írt, mondott, ígért és vizionált az égen-földön mindent, meg mindennek az ellenkezőjét. Eufória volt a köbön, s az istenadta nép pedig Nektek is elhitte mindazt, amit most Orbán Viktornak, hogy t.i. minden jobb lesz.

2006-ban viszont jött a kijózanodás. Elfogyott a pénz, s Őszödön megtapasztalhattuk, hogy a régi módon nincs tovább. Ám ott nem igazságbeszéd volt, hanem egy durva monológ arról, hogy el... . Spirálban zuhant a hitelességünk, így aztán minden nap ki kellett találni valamit, többnyire olyat, ami nagyon tetszett az azóta elpárolgott liberális barátoknak, csak hogy a kormányzóképesség megmaradjon.

Ezenközben az ellenzék mindent tagadott, ütött-vágott minket, meg főleg az országot. A Fidesz szinte a semmiből kiépített egy sajtó- és médiabirodalmat, amellyel olyan "népnevelésbe" kezdett, amit korábban talán csak a kommunista diktatúra idején láthattunk. Hogy miből? Ez elsikkadt, mert jószerivel csak arra koncentráltatok, hogy a pár ezer fős balliberális értelmiség Mellettetek legyen, illetve hogy bizonyos kommunikációs lakájok jókat mondjanak Rólatok. Ha másért nem, hát pénzért. Néha irkálgattatok csiklandós cikkeket egymásról is, és hogy a cirkusz kellő nyilvánosságot kapjon, tulajdonképpen on-line tudósításban szivárogtattatok ki mindent a különböző testületi ülésekről, amelyeken az intrikákon túl kevés lényegi döntés született.

Az őszödi beismerések még csak szivárogtak, amikor az EU felé viszont mondani kellett valamit az itthoni duhajkodások következményeiről. Elegánsan konvergencia-program néven jelent meg az a neoliberális terápia, amivel így-úgy orvosolni lehetett a bajaink egy részét. Ez legalább érthető volt a hasonszőrű nemzetközi pénzvilágnak, jóllehet idehaza felhorkant a nép. Mindegy, becsukott szemmel szétrobbantottátok a gazdasági kórságokat, amit aztán megtetézett az őszödi "mondanivaló" atombombája. Így 2006 októberében besárgult az önkormányzati térkép, egyedül a behemót Budapest állt meg a borotvaélen. Ekkor veszítettük el a legfontosabb közkapcsolati hálózatunkat, tehát megbuktunk a hatalom és az emberek legközvetlenebb csatlakozási pontjain, azaz a helyi politikák szintjén. Annyi muníciónk maradt a végeken, hogy hirdethettük a fejlesztések igéit, amely láthatóan nem sok vigasz ahhoz képest, hogy elzáródtak a választópolgárok konkrét gondjaihoz való csatornáink. Innen nézvést már csak ki kellett várni, amíg a homokóránk lepereg, s botladozásainknak a 2010-es választások vetettek véget.

A végünket jól jelezték az egzaktnak mondható "közvélemény-kutatások", úgy, mint a reformnak mondott politikai pilléreinknek egy, az ellenzék által sunyi módon kierőszakolt népszavazással történő szétzúzása, és az Európai Parlamenti választások. 15, illetve 17%. Ennyi jutott nekünk. Időszaki mutatóként párosult ezekhez néhány helyi választás, hasonló eredményekkel. Habtengerként csapódott erre a tortára a világgazdasági válság cunamija, ami elsöpörte a forintot, a költségvetést és a miniszterelnököt. A belső tehetetlenségben ismét kívülről hoztatok hadvezért Bajnai Gordon személyében. Ő tette a dolgát. A most áprilisban kapott 19 százalékunkat látva akár emelkedést is megállapíthatunk - a szakértői kormánynak köszönhetően.

Tanulságként álljon itt az a megfigyelés, hogy a szegfűs zászló alatt szinte csak azok értek el sikereket, akik nem, vagy csak mérsékelten voltak megfertőzve a betegségeinkkel. A válságkezelő kormány nem éppen szépségdíjas, sőt, néha kifejezetten fájdalmas, de legalább koherens intézkedések sorával hajtotta a mentőcsónakot. Mutatóba azért néhányan beültetek a kormányba, igaz, a lényegi lapok osztásakor kihagytak Benneteket. Ám azt is mondtátok, hogy majd a választási kampány kezdetekor kiszálltok a székeitekből és luxusautóitokból, de valamiért ezt sem tettétek. (Ellenpéldaként említem, hogy európai biztosunk szinte még le sem szerelt brüsszeli hivatalában, már idehaza járta az országot.)

Úgy viselkedtetek, mint a tipikusnak mondható álkapitalista magyar káefté-tulajdonosok, akik valamilyen, közelebbről meg nem nevezett tőke bázisán csupán be vannak jegyezve, de fogalmuk sincs a vállalat működtetéséről, ezért aztán profi menedzsereket szerződtetnek, s a csurranó-cseppenő, vagy szerencsésebb esetben ömlő bevételeket rendre eltapsolják a legkülönbözőbb áfás számlák, avagy feketepénztárak leple alatt. Most sem az új politikai kereteink kidolgozásán, az alternatívaállításon, hanem főként a parlamenti tisztségek felosztásán fáradoztatok.

Ennek az országnak hatalmas szerencséje, hogy Bajnai Gordon Medgyessy Péterhez hasonlóan komolyan vette a dolgát. Ám ne alakoskodjatok, az ő felelősségtudata nem a Tiétek (lásd: távfűtés)! Azért sem, mert ezenközben jól tűrtétek, hogy a budapesti "leányvállalat" az összes lehetséges svihákságot elkövesse. Sőt, ma sincs másként. Budapesten gyakorlatilag változatlanul folyik a hatalmi osztozkodás, nárcisztikus önreklámozással megtetézve. Azt is eltűritek, hogy a profik által kidolgozott alapokon a populizmus virágozzék, mert momentán a pozícióitok átmentésén fáradoztok. Ti, akiket szinte semmilyen elvi körülmény, hanem jobbára csak a közös mutyi élményanyaga tart össze. Ez az a rés, amelyen keresztül betolakodhatott a sorainkba a korrupció is.

Hányszor, de hányszor elmondták nekünk a legkülönbözőbb lakossági összejöveteleken, hogy ezt nem tehetitek az emberekkel, nem büntethetitek a leginkább baloldali elkötelezetteket a demagóg Fidesz kétharmados hatalmával. Nézzétek mit csináltatok: a szavazópolgárok kétharmada megjelent az urnáknál, felük a Fideszre szavazott, s ezzel előállította azt az eredményt, hogy a felnőtt magyar állampolgárok egyharmada képes lett odaadni az eddigi ellenzéknek a teljhatalmat jelentő parlamenti bő kétharmadot. Ne legyen kétségetek! Élni fog vele.

Ne tekintsük gyenge kezdésnek, ahogy az új kormánytöbbség kicselezett minket, és bekövetkezhetett az eddigi legnagyobb szégyen: az MSZP vezetése bizottsági elnöki pozíciókon alkudozott a Jobbikkal, amely utóbbi most kis híján zsebre vágta a nemzetbiztonságot és az ifjúságot is felölelő szociális, családügyi parlamenti kompetenciákat. MSZP-Jobbik "megállapodás", szívélyes kézfogásokkal, cinikusan mosolygó Fidesszel a háttérben! Iszonyatos szégyen. Számomra ez az eddigi politikáink végét jelenti, azon túl, hogy az ilyesmi Európában vállalhatatlan. Legyen is az!

Ha lesz a Fideszben elég méltányosság, akkor nem fogja sóval behinteni a baloldal mezejét. Ha... . Hiszen előbb-utóbb neki is szüksége lesz ellenzékre. Már csak az európai követelmények okán is. Ám messze nem biztos, hogy meg tudjuk ragadni ezt a szerepet. Itt lebeg a szemem előtt az is, hogy volt minisztereink majd miként interpellálnak a parlamentben? Felállnak, s tán még a mondókájuk végére sem érnek, amikor majd jön a parlamenti bekiabálás, hogy volt 8 évetek, ülj le, maradj csendben, húzzál innen, stb. Hát egyebek között ezért zúgja a szél, hogy szép lassan és egyenként, vagy csoportosan vissza kellene vonulnotok. Bőven van utánpótlás, ezen nem kell aggódni.

Az őrségváltás azonban a szocialista párt szintjén is közeledik. Ti most a mielőbbi tisztújító kongresszust sürgetitek, hátha az eddigi összetételű küldött-seregek még néhányatokat megtartják az immár nem sokat érő "hatalmi" magaslatokon. Talán... . Hány és hány kongresszuson vagyunk túl, ahol nem volt érdemi, tartalmi vita, ahol csak Ti, illetve az Általatok felkért szónokok nyilvánulhattak meg, majd ezen dallamok nyomán minduntalan elmondhattátok, hogy bizony Titeket, a Ti politikátokat akarja a párttagság. Mert ? mondtátok - nincs más út. Mert egység kell. Mert most nincs itt az ideje a megosztó vitáknak. Nos, a Fidesz be tudta bizonyítani immár nekünk is, hogy "itt az idő".

Innentől kezdve azonban már nem csak Hozzátok, hanem pártunk jelenlegi és jövőbeni tagságához fordulok.

Igen, a kudarc elhozta nekünk az esélyt is. A Magyar Szocialista Párt esélye most az, hogy (1) demokratikussá, (2) baloldalivá és (3) hitelessé váljon. Olyan tulajdonságokra tegyen szert, amelyeknek Ti híján vagytok.

Akkor leszünk demokratikusak, ha a pártközösségeink közvetlen döntési jogokat kapnak a különböző szintű pártszavazások révén. Csak példaként mondom, hogy sokatok már most simán megbukna, ha területi (pl. budapesti), vagy országos pártszavazáson akarnátok tisztázni a status quot. Ezért aztán úgy irtóztok a megújuláshoz szükséges tagrevíziótól, mint ördög a tömjénfüsttől. Pedig egyszerű lenne minden tagunkat megnyilatkoztatni, vajon fenntartja-e tagsági viszonyát?

De ugyanígy alkalmas eszköz lehet a demokratikus megújulásra a belső pályázati rendszer megteremtése. Ezen sorok írásakor is ötpercenként cseng a telefonom, s a hívók azon fáradoznak, hogy jelölném-e őket a különböző posztokra? Meg, hogy mit kérek cserébe? Na, ebből van elegem, elegünk. Az lenne a tisztességes, ha senki nem jelölne senkit, hanem mindenki szépen pályázna, s egy felkent bizottság pedig értékelne, sorolna, s az illetékes testületek meg döntenének, majd a tagság szentesítene.

A baloldaliság esetében még könnyebb a helyzetünk. Mindössze annyi kell ehhez, hogy kimondjuk: a Magyar Szocialista Párt a saját munkájukból élni akaró, a saját munkájukból élő és a saját munkájukból nyugdíjat szerzett emberek pártja. A munkásoké, a földműveseké, az alkalmazott értelmiségieké, a bérből és fizetésből élőké, a saját vállalkozásaikat önfoglalkoztatóan vezetőké, továbbá mindazoké, akik valamilyen sérülékeny társadalmi csoporthoz tartoznak, tehát a fiataloké, a nőké, a kirekesztéssel küszködőké, a fogyatékosoké, a felemelkedni akaróké. Tehát nem a tőketulajdonosoké, nem a milliárdosoké és legkevésbé sem a szerencselovagoké. A mondáson túl pedig az a dolgunk, hogy öntudatos közösségeket szervezzünk, működtessük ezek hálózatát (pl. Szövetség a jövőért és hasonlók), továbbá teremtsük meg a képzés és önképzés fórumait, valamint legyünk becsületesek.

A hitelességünk ügye pedig a lehető legegyszerűbb. Köszönjünk el azoktól, akik hosszú éveken át jobbára csak a párton belül győztek, de szinte soha semmilyen lakossági megmérettetésen nem vettek részt, vagy ha igen, ott csúfosan megbuktak. Legyen egyféle választóvonal az, hogy jelöltjeink a párt átlaga alatt, vagy felett teljesítenek, az országos listások az országos számokhoz képest, a területi listások pedig a területi eredményekhez képest. Nem boszorkányüldözésről beszélek, csupán arra utalok, hogy kellenek bizonyos teljesítménymutatók. Annak érdekében, hogy soha többé ne kerülhessenek elő olyan mondatok, mint ami 2010. április 26-án, pártunk katasztrofális vereségének másnapján született a budapesti pártközpontban: "A Magyar Szocialista Párt egészének eredménye nem jó, nincs okunk elégedettnek lenni, de itt, Budapesten szégyenkezni sem."

Az önáltatás és a mutyik ideje lejárt.


Dr. Szanyi Tibor,
országgyűlési képviselő


kedd jún. 08, 2010 6:51 pm
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
admin írta:
Majdnem 3 millió ember nem ment el szavazni !Ők azok, akik nem érdemelnek említést sem, és akik utólag nem reklamálhatnak semmiért. Van ország (pl. Norvégia), ahol a választásnak nincs érvényességi küszöbe. Ha 1 % megy el választani, akkor annak az 1 %-nak az akarata fogja eldönteni az ország sorsát. Nagyon bölcs szabály. A jog mindenki számára adva. Aki nem él vele...


szer. máj. 05, 2010 1:06 pm
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
admin írta:
Majdnem 3 millió ember nem ment el szavazni ! Ez több ember mint aki a FIDESZ KDNP -re szavazott.

Látszik az is hogy a FIDESZ-re a választásra jogosultak kb 1/3-a szavazott !


Kedves admin!

Maradjunk a szikár tényeknél: kis családom szavazati aránya 250 százalékkal nőtt az előző választás óta, mert ez az első választás, amikor a három gyermekem is nagykorú lett, és szavazhatott. Úgy gondolom, hogy én megtettem a tőlem telhetőt, hogy visszavegyük a hitvány tyúktolvajoktól az ország vezetését.

Az eredmény: Keller László rágalomügyi államtitkárt az első fordulóban kipenderítettük a nyeregből.
A hátsó ajtón is bepróbálkozott (nevezhetjük listának is), de ott is pofára esett. Nem lesz képviselő.

Számolgatni persze lehet. De a meccset gólra játszák.

Ráadásul az ellenfél egyetlenegy szép, megőrzésre méló cselt, bravúrt sem tudott felmutatni.

Nagyon fáradt vagyok. Ez a nyolc év nagyon durva, nagyon sok volt.

Ingola

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


kedd máj. 04, 2010 8:00 pm
Profil
Platinum Listatag
Avatar

Csatlakozott: csüt. ápr. 26, 2007 5:57 pm
Hozzászólások: 272
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
admin írta:
Nem ment el 2.901.863 36,1%

Kiszámoltam, hogy az összes választásra jogosult arányában hogy néznek ki az eredmények.

Majdnem 3 millió ember nem ment el szavazni ! Ez több ember mint aki a FIDESZ KDNP -re szavazott.

Látszik az is hogy a FIDESZ-re a választásra jogosultak kb 1/3-a szavazott !Ez nagyon rossz megközelítés!

Ezzel az aránnyal egyes nyugati országokban, ha jól tudom pl. az angoloknál 100 %-ot kap egy nyertes párt. Nem 2/3-ot. Az USA-ban is az a szokás, hogy a nyertes visz mindent.

Szóval lehet bagatelizálni az eredményt, csak azt nem értem, hogy mire fel tennénk ezt? A magyar törvények, az alkotmány szerint a fidesz földcsuszamlás szerű győzelmet ért el! A többi már nem a törvényekről és a jogszerű győzelemről szól, hanem valami másról. Nem akarok találgatni miről, de kíváncsi vagyok, hogyha a szívednek kedves párt győzött volna így, hasonlóképpen matekoznál abban az esetben is?!


hétf. máj. 03, 2010 3:59 pm
Profil
Site Admin

Csatlakozott: kedd szept. 13, 2005 10:03 am
Hozzászólások: 301
Tartózkodási hely: Heidelberg
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
rosta írta:
Csak rögzíteni szeretném, hogy április 25-én, a választások második fordulóján összesen 68%-ot kapott a fidesz - kdnp szövetség. Nem jutott be a Parlamentbe az szdsz és az mdf. Bejutott viszont a jobbik és az lmp. Az mszp támogatottsága nem érte el a 16 %-ot.

Úgy tűnik, hogy új korszak kezdetén vagyunk. Reménykedjünk... !


Ne essünk túlzásokba: - a tények: ( valasztas.hu )

összes választásra jogosult: Megjelent
8.034.394 5.132.531
FIDESZ-KDNP 2.706.292 33,7% 52,7%
Jobbik 855.436 10,6% 16,7%
MSZP 990.428 12,3% 19,3%

Nem ment el 2.901.863 36,1%

Kiszámoltam, hogy az összes választásra jogosult arányában hogy néznek ki az eredmények.

Majdnem 3 millió ember nem ment el szavazni ! Ez több ember mint aki a FIDESZ KDNP -re szavazott.

Látszik az is hogy a FIDESZ-re a választásra jogosultak kb 1/3-a szavazott !


hétf. máj. 03, 2010 8:46 am
Profil E-mail küldése Honlap
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
Idézet:
Nem kérnek a Jobbikból

Elutasította a palesztin nagykövet a Jobbik közeledését - derül ki a Szombat című folyóiratnak adott interjújából. „Rasszistákkal nem akarunk partneri viszonyba kerülni" - jelentette ki Ahmed Abdelrazek a lapnak.

A nagykövet, aki 2006-tól tölti be ezt a pozíciót, kijelentette: nem fogadják el a szélsőjobboldal pro-palesztin és Izrael-ellenes felkínálkozását és a velük való kapcsolat létrehozását, akár Magyarországon, akár másutt a világon.

„Hiszen a szélsőjobboldali ideológia és a rasszizmus nem csak a zsidók, hanem az arabok és az iszlám ellen is szól. Rasszistákkal nem akarunk partneri viszonyba kerülni" - foglalja össze az interjú a hvg.hu.HetiVálasz.hu - 2010. április 29.


csüt. ápr. 29, 2010 4:01 pm
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
Csak a pontosság kedvéért: a 68, illetve a 16 % a parlamenten belüli mandátumarányt jelenti, nem a tényleges támogatottságot.


szer. ápr. 28, 2010 8:10 am
Profil E-mail küldése
Platinum Listatag
Avatar

Csatlakozott: csüt. ápr. 26, 2007 5:57 pm
Hozzászólások: 272
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
Csak rögzíteni szeretném, hogy április 25-én, a választások második fordulóján összesen 68%-ot kapott a fidesz - kdnp szövetség. Nem jutott be a Parlamentbe az szdsz és az mdf. Bejutott viszont a jobbik és az lmp. Az mszp támogatottsága nem érte el a 16 %-ot.

Úgy tűnik, hogy új korszak kezdetén vagyunk. Reménykedjünk... !


kedd ápr. 27, 2010 6:21 pm
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
Az elvtársak nem ismételték meg a kékcédulás választásokat? Mi az, hogy!! ...

Íme a hír:
A 3. emeletig kígyózik a sor a Kassák-gimnáziumban
Index
2010. április 11., vasárnap 20:20 | Frissítve: 25 perce

Este nyolc órakor még 350 ember várakozott Angyalföldön a Kassák Lajos Gimnáziumban lévő szavazókörben, jelentette tudósítónk. Ennyien nem tudták 7 óráig leadni szavazatukat, viszont mivel 7 órakor még sorban álltak, a törvény szerint lehetőségük van a szavazásra. A várakozók mind olyanok, akik nem lakóhelyükön szavaznak.

A földszinti tornateremben berendezett szavazókörben körülbelül ötven ember áll, a sor végigkígyózik a folyosón, és egészen a harmadik emeletig tart. Az emberek ácsorognak, leülni nem tudnak. Az iskola vécéjét lehet használni, de büfé vagy italautomata nincs a gimnáziumban.

A várakozók túlnyomó többsége fiatal. A hangulat békés, csak akkor hangoskodtak néhányan a szavazás lassúsága miatt, amikor a jegyző megérkezett.

Az iskola főbejáratán csak kimenni lehet, és aki itt elhagyja az épületet, az már nem jöhet vissza. Ezt a szavazatszámláló bizottság egyik tagja felügyeli. Az iskola épületében várakozó emberek az iskola udvarára kimehetnek levegőzni. Tudósítónk azt mondta: itt az elméleti lehetőség megvan arra, hogy a kerítésen valaki bemásszon, és még este próbáljon szavazni.

Már délelőtt is hosszú sor kígyózott a gimnázium előtt a Váci úton. Egy idő után az embereket átterelték a gimnázium hátsó bejáratához, ahol egy focipálya van. Többen azt gondolták, azért kérik őket erre, hogy ne legyen annyira látványos a szavazókör előtt kígyózó sor. Egy idő után elkezdett esni az eső, így a várakozók többsége inkább bement a gimnázium épületébe.


Munkatársunk Trechlik Lajos jegyzőtől megkérdezte: miért nem duzzasztották fel időben a választási bizottság létszámát. A jegyző szerint a törvény nem ad lehetőséget a létszám növelésére.

A gimnáziumban a sor lassan halad. Tudósítónk este 6-7 óra között úgy számolt, hogy egy óra alatt 65 ember tudott szavazni. A jegyző este nyolc órakor munkatársunknak azt mondta: az igazolással szavazók közül egy óra alatt legfeljebb 100-an tudnak szavazni az adminisztráció miatt.

Munkatársunknak többen azt mondták: már délelőtt és délután is próbáltak szavazni, de a hosszú sor miatt akkor visszafordultak. A várakozó emberek egy része a mobilján nézi a választásról szóló híreket és az exit-poll eredményeket.

Kérdésünkre, hogy ha este a várakozás közben megtudják az eredményeket, az befolyásolja-e szavazási hajlandóságukat, volt, aki azt mondta: ha megtudja, hogy az általa választott párt bejut a parlamentbe, akkor inkább nem várakozik tovább. Más azt mondta: ha látja, hogy a pártjának nincs esélye bejutni, akkor elképzelhető, hogy mire a szavazóhelyiségbe kerül, más pártra adja a voksát.

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


vas. ápr. 11, 2010 7:46 pm
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
Idézet:
"Felfüggesztette Kolompár Orbán (MCF) képviselőjelölt mentelmi jogát csütörtök esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB)..."


Nagyon helyes! A mentelmi jog nem arra való, hogy gazember politikusok mögéje bújhassanak, hogy aztán másféle gazemberek - kihasználva az egyszerű emberek tudatlanságát - demagóg módon, politikai céllal a mentelmi jog eltörlésével hitegessenek.


vas. márc. 28, 2010 12:32 pm
Profil E-mail küldése
Platinum Listatag
Avatar

Csatlakozott: csüt. ápr. 26, 2007 5:57 pm
Hozzászólások: 272
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
Ha az alábbi igaz, akkor csodálkozom is, meg nem is. Csodálkozom azon, hogy erről még semmit sem adtak le a legkülönfélébb televízióink. Nem csodálkozom azon, hogy a görögök kimennek az utcára.

Idézet:
Görögország az adófasizmus kísérleti terepe

Fontossága miatt sajtószemlénkben idézzük a görögországi tervekről és a bevezetni szándékozott gazdasági intézkedésekről szóló interneten megjelent írást. Az anyag azért megdöbbentő, mert abban több, a Bajnai-kormány által – szerencsére sikertelenül – szorgalmazott gazdasági intézkedésről van szó. Arról a totalitáriánus adófasizmusról, amelyet mint elérendő célt a nemzetek közötti ellenőrzés fedőnéven annak idején Kovács László adóügyi biztos is mint kívánatos célt emlegetett. Ébresztő!

Mi zajlik Görögországban tulajdonképpen? Hetek, sőt, hónapok óta ez tartja izgalomban a politikai és gazdasági hírek mögé néző európai gondolkodót.
A hazánkba érkező hírek szerint Görögország ugyanolyan válsággal küzd, mint amilyet Magyarország kénytelen túlélni. Mint az elmúlt héten olvashattuk, hazánk gyilkosságokban is masszívan érintett kormányfője, Bajnai Gordon azt tanácsolta a görögöknek, hogy vezessenek be megszorító intézkedéseket, és akkor minden jó lesz.

Azt persze minden magára valamit is adó gondolkodó tudja, hogy amit mi látunk, hallunk és ismerünk a görög helyzetről és úgy általában a világgazdaságról, köszönőviszonyban sincs a valósággal, illetve legjobb esetben is csak egy nagyon sovány szeletét képezi annak. Görögországban emelni készülnek a nyugdíjkorhatárt, meg kívánják reformálni az adórendszert, ami alatt ott is csak a jó öreg adóemelést értik. Szó van még a bérek befagyasztásáról, a nyugdíjalapok átszervezéséről – itt 30 milliárd euró sorsáról beszélünk -, illetve egy sor olyan intézkedés bevezetéséről, amit mi, magyarok sajnos nagyon is jól ismerünk. Ám fel kell tennünk a kérdést, vajon tényleg „csak” ennyi a görög dráma lényege?

Nos, mint a Kopp-Verlag nevű német tényfeltáró portál kiderítette, korántsem ennyiről van szó. Amint az Udo Ulfkotte riportjából kiderül, sokkal inkább a világkormány felépítését célzó kísérleti telepként kell Görögországra tekintenünk, ahol a közeljövő totális pénzügyi ellenőrzésnek módszereit próbálják ki Szókratész mit sem sejtő utódain.

Lássunk néhány példát, ezek közül először is a jéghegy csúcsának számító kifizetésekről szóló törvény módosítását. Görögországban 2011. január elsejétől bűncselekménynek számít, ha 1500 eurónál nagyobb összeget készpénzben fizetnek ki. Azaz a banki átutalás és a többi ezzel kapcsolatos szolgáltatások árát vagy így vagy úgy, de a görögök fizetik meg.

Ezzel párhuzamosan bevezetésre kerül a „luxusadó”, amelyet az aranyra és a különböző egyéb nemesfémekre vetnek ki. Ezeket az intézkedéseket a görög kormány el is fogadta, ám amiről tárgyalnak, mint jövő évi terv, az az igazán érdekes.

A hírek szerint 2011. január elsejétől a készpénzfizetés majdhogynem teljesen megszűnik. A görög kormányfő, George Papaconstantinou ez év februárjában jelentette be, hogy jövő évtől kezdődően még szigorúbb és még inkább mélyreható „reformokat” vezetnek be. Az említett készpénz-korlátozáson kívül, ami majdhogynem az említett eszköz teljes megszűnéséhez vezet, a görögöknek meg kell őrizniük az év során végzett vásárlásaikról az adószámmal ellátott számláikat, majd, ha ezek nem érik el az éves jövedelem 30%-kát, akkor az adókulcs 10%-val egyenértékű büntetőadót vetnek ki.

Ugyanakkor minden görögnek és minden cégnek bankszámlákat kell nyitnia, minden átutalást az adóbevallásig az adóhivatalok másolatként megőriznek. A háromezer eurót meghaladó számlákat papíron többé nem ismernek el, ha arról nincs elektronikusan tárolt – és minősített – verzió.
Könnyen kikövetkeztethető: ezzel megszületik a virtuális pénz, amely értelemszerűen maga mögött tudhatja a bankok és „gazdasági szakemberek” támogatását, így könnyen megjósolható, hogy a nemzeti valuták – az euróval együtt – vészesen leértékelődhetnek.
A Kopp-Verlag riportere keserűen jegyzi meg, hogy a német sajtó valahogy nem szentel túl nagy teret ezeknek a híreknek. Vigasztalásul tegyük hozzá, a magyarországi sajtó sem siet utánajárni, hogy mi is készül itt.

A hírek szerint Görögországot követően Spanyolországban, Portugáliában és Hollandiában, és aztán az összes EU-tagállamban is hasonló intézkedésekre lehet számítani. Aki pedig mégis azt hinné, hogy mindez oly messze van tőlünk és hazánkat nem érinti, annak üzenjük: nemcsak téved, de az ébredés nagyon keserű lesz számára.

A jövő Európájának egyik kérdése: ismétli-e magát a történelem, és sikerül-e a trójai falóban becsempészni a totális diktatúrát a vén kontinens egész területére?
Florian Geyer – Kopp-Verlag nyomán

(euroastra.hu)


http://www.kormanyozz.hu/2010/02/26/gor ... ti-terepe/


szomb. márc. 27, 2010 8:30 pm
Profil
Platinum Listatag

Csatlakozott: szer. márc. 26, 2008 5:37 am
Hozzászólások: 383
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
Rogán válasza Morvai Krisztinának


Nem szólaltam volna meg Morvai Krisztina kerékbilincselési ügyében, ha mai közleményével nem rágalmazza meg a Belváros utcáin egyszerűen csak a munkájukat teljesítő közterület-felügyelőket. Polgármesterként azonban kötelességem, hogy ezúton is megvédjem őket.


Nem a közterület-felügyelők próbálták rávenni Morvai Krisztinát arra, hogy éljen mentelmi jogával, hanem épp az ellenkezője történt!

Ha rögtön, szó nélkül kifizette volna a 7000 forintos büntetést, nem is tudnánk erről a kerékbilincselési esetről. Ha nem hivatkozik a mentelmi jogára, és nem mutatkozik be Európai Parlamenti képviselőként, a közterület-felügyelők még az iratait sem kérték volna el. Ha nem hivatkozik a mentelmi jogára, a közterület-felügyelőknek nem kellett volna felhívniuk a főnöküket, hogy megkérdezzék, mi a teendő ilyen esetben. Ha nem hivatkozik a mentelmi jogára, ma senki nem tudna arról, hogy Morvai Krisztina szabálytalanul parkolt, és ezért kerékbilincset kapott.

Morvai Krisztina tegnap, amikor a József nádor téren megpróbálta levetetni autójáról a kerékbilincset, pontosan úgy viselkedett, mint Horváth Ágnes az Egészségügyi Minisztérium parkolójában. Azt gondolta, hogy a törvények felett áll, és neki Európai Parlamenti képviselőként nem kell kifizetnie azt a büntetést, amit az egyszerű embereknek!

Felháborítónak tartom, hogy miután nem sikerült a mentelmi jog mögé bújva megúsznia a büntetést, most a vele szemben türelmesen eljáró egyszerű köztisztviselőket vádolja!

A Belváros utcáin munkatársaim nap mint nap találkoznak „nagy emberekkel”, akik a hírnevük vagy a mentelmi jogul mögé próbálnak bújni a büntetés elől. Ezt nem engedtük eddig sem, és nem hagyjuk a jövőben sem! A törvényeket a képviselőknek is be kell tartaniuk. Sőt: nekik kell betartaniuk leginkább!


szomb. márc. 27, 2010 9:42 am
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
Felfüggesztették Kolompár Orbán mentelmi jogát
MTI
2010. március 25., csütörtök 21:53

"Felfüggesztette Kolompár Orbán (MCF) képviselőjelölt mentelmi jogát csütörtök esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). Kolompár Orbán Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. számú egyéni választókerületében indul jelöltként az MCF Roma Összefogás színeiben.

Kolompár Orbán mentelmi jogának felfüggesztése iránt a Kecskeméti Városi Bíróság fordult az OVB-hez, mert ellene több bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban.

Az OVB emlékeztetett rá, az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvény szerint a képviselőválasztáson jelöltként igazolt személyt mentelmi jog illeti meg, amelynek felfüggesztéséről az OVB határoz.

Az OVB csütörtöki ülésén úgy foglalt állást, hogy Kolompár Orbán mentelmi jogát felfüggeszti, mivel a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az országgyűlési képviselők 2010. évi választás előtt történt, és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással. Az OVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye."


Csak kibújik a szög a zsákból... Tegnap hasított belém a felismerés, hogy miért vártak a hatóságok 20 évet azzal, hogy hűtlen kezelés címén indítsanak eljárásokat a közvagyon ellopása ellen. Egyszerűen mostanra erősödött meg annyira a népakarat, és vesztette el a szoclib csapat a támogatást, hogy ezt meg merték tenni. (Vagy, ami ugyanennek a ténynek a másik oldala: rájöttek, hogy az új kormányzat számon fogja rajtuk kérni ezt a mulasztást, és elébe mentek az eseményeknek, hogy jövőre is legyen állásuk...)

Akárhogy is, örülök neki. :-)

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


pén. márc. 26, 2010 10:28 am
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás Re: Hírek, kommentárok
Általános térítési díj bevezetését javasolja a bölcsődékben egy, a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából készült tanulmány. Az anyákat pedig úgy terelnék a munka világa felé, hogy gyes helyett olyan utalványokat kapnának, amit csak a gyermekek intézményi ellátására lehetne beváltani. A Budapest Intézet elemzésében az is olvasható, hogy bővítene kellene az 1–3 éves gyermekek számára a férőhelyeket oly módon, hogy az ne jelentsen nagyobb terhet az államnak, mint a jelenlegi, alig 26 ezer férőhely fenntartása.


Tehát, ha jól értem, elveszik a kismamától a gyest, és odaadják egy bölcsödének, ez lehet magánvállalkozás is. A bölcsöde köztudottan egy kényszerintézmény, három éves korig a családban van a gyereknek legjobb helye. Ha állami bölcsödébe adják a babát, akkor az államnak a 28.500 forintos gyeshez ugyanennyit hozzá kell tennie, hogy finanszírozza a havi 60-70 ezer forint körüli gondozási költségeket, tehát spórolásról szó sincsen.

Aztán tegyük fel, hogy a kismama kap állást, és együtt dolgozik egy másik anyukával, aki a gyed lejártakor egyből visszament dolgozni, és most havi 60 ezer forintért gondozzák a babáját egy magánbölcsödében. Ő miért nem kap havi 28 ezer forint támogatást a bölcsödére?

Ráadásul ez a rendszer nagyon könnyen kijátszható. A bölcsöde vezetője némi jutalék ellenében készpénzért megvásárolja az utalványt, és minden marad a régiben.

Nem értem még, hogy miért éppen a kismamákat akarják mindenáron dolgoztatni, amikor amúgy is van az országban 700 ezer munkanélküli... :?

Kormányunk újabb, tipikus, dilettáns ötlete.

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


pén. márc. 12, 2010 11:05 am
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 857 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 58  Következő


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

eXTReMe Tracker