Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a www.Istentisztelet.net fórumánPontos idő: pén. feb. 23, 2018 7:28 am
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ] 
Meg tudja nekem valaki magyarázni, hogy mi az a magyar gárda 
Szerző Üzenet
Platinum Listatag
Avatar

Csatlakozott: kedd szept. 13, 2005 2:25 pm
Hozzászólások: 222
Tartózkodási hely: USA, Illinois, Chicago
Hozzászólás 
Kis idő telt el Ingola novemberi hozzászólása óta, pontosabban 9 hónap. Ennyi idő alatt már új élet is születhetik, lássuk hogyan néz ki ma eme topic eredeti kérdésfelvetése.

Az alábbi cikket Főnix szerkesztő irta a Bombagyár számára 2008 augusztus 14.-én.

Fontosnak találtam veletek megosztani:Mi értelme a Magyar Gárdának.

Mi értelme a Magyar Gárdának? – kérdezik tőlem egyre gyakrabban, én pedig nem győzöm magyarázni. Ezért írtam ezt a cikket.

A Magyar Gárda megalakulása óta rengeteg pofont kapott, jobbról, balról, gyakorlatilag mindenhonnan támadások érték, és nemrég Orbán Viktor is beígért párat.

A Magyar Gárdát kritizálóknak két népes tábora van. Az egyik a magyarellenesek tábora, mely szerint a Magyar Gárda félelemkeltő, szélsőséges, erőszakos. A másik pedig a „szélsőségesek” tábora (hungaristák, nemzetiszocialisták, skinheadek, stb..) akik szerint pedig a Magyar Gárda értelmetlen, mert nem elég szélsőséges.

Szélsőséges helyzetben szélsőséges megoldás szükségeltetik, s ők úgy látják, a Magyar Gárda nem elég erős, és nem elég határozott ahhoz, hogy valódi megoldást nyújtson.

Tehát mi értelme a Magyar Gárdának?

Ahogy Tomcat nagyszerűen megfogalmazta, a Magyar Gárda egy súlyos betegség tünete. Azé a betegségé, ami évek, évtizedek óta kínozza országunkat. A Magyar Gárda egy nyilvánvaló jele annak, hogy itt valami nagyon nincs rendben. Nagyon nincs rendben, hogy a MAGYAR rendőrség nem képes ellátni alapvető feladatait, azaz megvédeni a MAGYAR lakosságot, az egyre erősödő cigánybűnözéstől. A Magyar Gárda reakció is egyben, a nemzeti összetartás tudatos rombolására, a nemzeti értékek (és érdekek) sárba tiprására. A Magyar Gárda felhúzott egy zászlót, mely alatt a magyarok összegyűlhetnek, és megmutathatják, össze tudnak még fogni.

A Magyar Gárda CÉLPONT is egyben.

Ügyes csapda volt ez, hogy leleplezhessük nemzetünk ellenségeit. Felhúztuk a zászlót – méghozzá nemzetünk zászlaját – és tisztán láttuk kik azok, akik megpróbálják letépni. És míg ők veszettük rágták, rúgták, hajlították a zászlórudat, mi megmutattuk a népnek, - látjátok, ők a mi ellenségeink.

Az MSZP-ről és az SZDSZ-ről nyilvánvaló volt, hogy ellenség, azonban így még a magát nemzetinek mondó FIDESZ-ről is kiderült mifélék ők valójában. Ők maguk bizonyították be azt, amit mi már régóta mondogatunk a narancssárga birkáknak.

Lebuktak ezek az úgynevezett antifasiszták is, akikről bebizonyosodott az, amit mi nyitott szemmel élő emberek már régen tudtunk, hogy ők nem a fasizmus, vagy a nemzetiszocializmus, hanem az egészséges nemzettudat és a REND ellenségei.

Velük együtt lelepleződött az összes többi féreg is, mely alantas módon azt hirdette, ő csupán a rasszizmust, fajgyűlöletet, kirekesztést ellenzi. Aki eddig gyanús volt, az mostantól fogva minden tisztességes magyar ember számára egyértelműen ellenség.

Mint mondottam, a „szélsőjobbról” is számos támadás érte a Gárdát, mert az nem elég hatékony. Ránéz az ostoba skinhead a Magyar Gárdára, és azt mondja: „Hát ezek nem akasztottak fel még egy cigányt se, ráadásul horogkeresztjük sincsen. Akkor mi értelme?”. Az a baj ezekkel az emberekkel, hogy képtelenek öt percnél tovább gondolkodni, és fogalmuk sincs mit jelent a taktika. Fehér Magyarországról és akasztásokról álmodoznak, de fogalmuk sincs, hogyan érhetnénk ezt el. Arról álmodoznak, hogy egyszer csak, bármiféle előzmény nélkül, hirtelen lesz százezer igazmagyar fenegyerek, akik mind fegyvert fognak (honnan?) és lelövöldöznek mindenkit, aki nem velük van. Álomnak szép, én is szoktam ilyenekről fantáziálni, de ez nem fog csak úgy bekövetkezni. Ezért tenni kell. És ezek a magukat „nácinak” nevező ostoba bőrfejűek azok, akik ezért a legkevesebbet sem tesznek. (Tisztelet a kivételnek természetesen.)

Hogy miért nem nemzetiszocialista a Magyar Gárda? Mert úgy elveszne a lényege. Nekünk Árpád-sávos és Piros-fehér-zöld céltábla kellett, nem horogkeresztes. Mi a magyar nemzet ellenségeit akartuk leleplezni, nem a horogkereszt ellenségeit (azokat ugyanis már rég ismerjük).

Tökéletes példája a magyar nemzet ellenségeinek taktikájára, harcmodorára, céljára, ahogy mind nekiestek a Gárdának, mikor az még meg sem alakult, és céljairól semmit sem tudtak. Láthattuk, hogy ők valójában nem FÉLNEK, hanem GYŰLÖLNEK. Mindent, ami magyar. Ezért kellett a Gárdának elhatárolódnia a nemzetiszocialistáktól, mert ez csak így működött. A Gárda többször is világosan kifejtette hogy sem a fasizmushoz, sem a nemzetiszocializmushoz nincs köze, és erőszakot sem kíván alkalmazni a jövőben. Ellenségeink mégis ezekkel támadták, ezzel bebizonyítva a nagy nyilvánosságnak is, hogy ők mindenre ezeket a „szitokszavakat” kiáltják, amit gyűlölnek. Az antiszemitizmus (és természtesen a fasizmus, nemzetiszocializmus, rasszizmus, etc.) vádja a leghatékonyabb politikai fegyver, és ennek a fegyvernek a hatástalanításáért tett sokat a Magyar Gárda.

De az efféle taktikai lépéseket sajnos rengetegen nem értik az NS oldalon, és egyszerűen elkönyvelik az egész nemzeti radikális oldalt mérsékelt birkáknak, aztán jól el is határolódnak, pedig nem hinném, hogy valaha is elküldtek volna bárkit nemzeti radikális, jobbikos, vagy bombagyáros rendezvényről, azért mert nemzetiszocialista. Értsétek meg, hogy az efféle taktikázásra sajnos szükség van. Rendet kell tenni a fejekben is, ehhez pedig nyilvánosság kell. Nekünk pedig nincsenek saját TV adóink, saját milliós példányszámban gyártott újságaink. Gondolkozzatok egy kicsit, hány nemzetiszocialistát láttatok az elmúlt időben, a tv-ben? Hány nemzetiszocialista fejthette ki nézeteit milliók előtt? Egy sem. Sokszor teljesen egyetértünk, csak mi karlengetés nélkül mondjuk el, és így milliók hallhatják, nem csupán pár száz ember. Értitek már? Túlzás lenne azt mondanom, hogy céljaink azonosak, de mindannyian sokat tettünk már az igazságért, és mindannyian rengeteg áldozatot hoztunk. Az igazság győzelme pedig mindannyiunk érdeke. És ehhez a győzelemhez nem minden osztagnak ugyanazon az úton kell haladnia. Most még nem. Ahogy változnak majd az idők, változni fognak az eszközök is, mindig azt használjuk, ami hatásos. Így működik ez.

Nemzetiszocialistáktól gyakran hallani még, hogy azért káros a Magyar Gárda, mert elvonja az emberanyagot a komolyabb szervezetektől. Érdekes ez, ugyanis egy nemzetiszocialistának illene tudnia, hogy van Magyarországon valódi nemzetiszocialista félkatonai szervezet, de oda nem kerülhet be akárki. A Magyar Gárdából talán pár tucat ember lenne csak alkalmas arra, hogy ennek a szervezetnek tagja legyen, tehát nem igaz, hogy a Magyar Gárda elvonja az erőt a komolyabb szervezetektől.

Itt megemlíteném, mennyire vicces az, hogy nemzetünk ellenségei a Magyar Gárdára, mint náci, félkatonai szervezetre hivatkoznak. Ilyenkor kedvem lenne megmutatni nekik, hogy milyen egy igazi nemzetiszocialista félkatonai szervezet, tudjátok, ahol elit katonai kiképzést kapnak, és fegyvereket, de a felsőbb körök tudják nagyon jól, hogy létezik ilyen. Hogy miért nem riogatnak akkor azzal? Mert attól valóban félnek. Mocskosul rettegnek tőle, hogy ha egyszer is bemutatják tv-ben, több százan, vagy akár több ezren akarnak majd csatlakozni. És ez bizony nem egy békés zászlólengető alakulat. Ők mást csinálnak. Szükség van rájuk is, és a Magyar Gárdára is. Ez a két szervezet teljesen más feladatokat lát el. De már így is túl sokat mondtam, pedig semmiféle felhatalmazásom nincsen rá.

A Gárda egyben egy jelzés is, az egyre nagyobb problémát jelentő cigányság számára. Megmutatja, hogy bizony össze tudnak fogni a magyarok is, és bár egyelőre csak menetelnek, az a majdnem ezer ember le is tud csapni keményen, ha eljön az ideje.

A Gárda egyben egy jelzés is, a még mindig középen támolygó magyarság számára. Dönteni kell, hamarosan itt az idő. Velünk vagy ellenünk. Jobb vagy bal. Vége a tétovázásnak!

Nem szabadna tehát a Gárdistákat olyan keményen bírálni. Ők – ha nem is sokat – de tesznek a hazáért, ellenben számos kritizálójukkal, kiknek „tevékenysége” a koncertre járásban és a részegen karlengetésben merül ki.

És idővel, ahogy változik a helyzet, úgy változik majd a Gárda is. Én ebben biztos vagyok. Mert a Magyar Gárda egy válasz. Ha változik a helyzet, változni fog a rá adott válasz is.

A Magyar Gárda tehát egy ügyes kis csapda, mellyel leleplezhettük, kik a magyarság ellenségei.

A Magyar Gárda tehát egy eszköz, ahhoz hogy nagy tömegeket szólíthassunk meg.

A Magyar Gárda tehát egy jelzés, mely világosan jelzi, hogy itt semmi sincs rendben.

A Magyar Gárda tehát egy fegyver, mely még nincs csőre töltve.

A Magyar Gárdára tehát szükség van. Fontos állomás ez a győzelemhez vezető úton.


csüt. aug. 14, 2008 11:04 pm
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás 
Kedves Rosta!

Nagynehezen, végre rájöttem, hogy miért alakult meg ez a szövetség: ezeknek az embereknek egyszerűen szükségük van arra, hogy a hasonló gondolkodású, értékrendű társaikkal kapcsolatban álljanak. Mindenféle egyletnek, egyesületnek ez az alapja. De a kommunista diktatúra annyira elfojtott mindenféle civil közösséget, annyira átmosta az agyunkat, hogy még mi is értetlenségünknek adunk hangot...
A Gárda céljait elég bénán sikerült megfogalmazniuk, de én sem lettem volna ügyesebb a helyükben.

Gyurcsányban persze egyből a vérgőzös régi reflexek ébredtek fel: megpróbálta a végrehajtó hatalom segítségével eltiporni a más véleményen lévőket. A különbség pusztán annyi, hogy most már nem titokban zajlott a dolog.

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


vas. nov. 25, 2007 8:55 am
Profil
Platinum Listatag
Avatar

Csatlakozott: csüt. ápr. 26, 2007 5:57 pm
Hozzászólások: 272
Hozzászólás 
Az alábbi korai hiradás tökéletesen megmutatja, hogy egy kis távolságból milyen jól lehet látni a Magyar gárda ügyet:

Idézet:
Slota: Ennek már a fele sem tréfa
Dátum: 2007-08-25 19:45 Adminisztrátor: daney


Ján Slota, a gyakran alkoholos delírium állapotában tett otromba (és legtöbbször magyarellenes) megjegyzéseiről hírhedtté vált SNS-vezér riadót fújt a Magyar Gárda megalakulása hallatán. A nemzeti párt elnöke szerint ez már egyáltalán nem tréfa.

Slota szerint a Jobbik által életre hívott Magyar Gárda nem más, mint egy fasiszta félkatonai szervezet, amely egyenesen Szlovákiát, Romániát és Szerbiát fenyegeti. Éppen ezért szerinte ez már nem lehet magyar belügy. A TASR újságírójának kijelentette: „Ez már nem tréfa, erre nagyon keményen kell reagálni”. Mondja ezt az az ember, aki néhány éve még – igaz, holtrészegen – tankba szólította atyjafiait Budapest ellen.

A Magyar Gárdával szembeni hisztérikus hangulatkeltés persze nem Slota fejéből pattant ki, az anyaországban ezt már hosszú ideje magas szinten művelik. Kiváló téma a sajtó és a közélet számára, amin vég nélkül lehet csámcsogni - a valós problémák helyett.
(S.D. - felvidek.ma)


http://www.felvidek.ma/modules.php?name ... &sid=12436


pén. aug. 31, 2007 4:38 pm
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás 
Idézet:
"-És most öntől is elhatárolódom. Áldás, békesség! "


Az is tetszett, amit a Fidesz elnökétől kaptak az újságírók, amikor azt firtatták volna, mi a véleménye a Magyar Gárdáról, illetve hogy tudatosan kerüli-e az "elhatárolódás" szót. Orbán erre a következőket mondta a Népszabadság újságírójának:

"Ez egy rossz kifejezés. Mint látja, öntől is el vagyok határolódva. Ugyanis ön ön, én meg én vagyok. A Magyar Gárda az a Magyar Gárda, mi meg itt vagyunk." :)

Ezzel persze a radikálisok is elégedetlenek lesznek (Pokornit is leliberálisozták már mert szerinte nincs szükség masírozásra), de nekik meg kell is mindig újabb és újabb ok a fortyogásra, mert a "higgadt radikális" két lábon járó képtelenség. :)


pén. aug. 31, 2007 10:18 am
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás 
ingola írta:
Telitalálat volt, hogy őrá szavaztam annak idején! :)


Nemigen lehetett elvéteni, különös tekintettel az ellenjelöltre... :)


csüt. aug. 30, 2007 3:48 pm
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás 
Dr. Szabó István püspök urat (saját elmondása szerint) telefonon felhivta valaki, aki megkérte, hogy határozottan, és egyértelműen határolódjon el a Magyar Gárdától.

Püspökünk a kérésre annyit válaszolt, hogy ő már rengeteg mindentől és mindenkitől elhatárolódott. Elhatárolódott már saját magától is. "-És most öntől is elhatárolódom. Áldás, békesség! " Azzal letette a kagylót.

Telitalálat volt, hogy őrá szavaztam annak idején! :)

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


csüt. aug. 30, 2007 3:15 pm
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás 
netlelkész írta:
...Ha igaz az amit a Magyar Gárda leír önmagáról, akkor nem kell félni tőle,...


Sőt, ha nem igaz, akkor sem kell félni, hiszen az államnak megvannak azok a szervezetei, amelyek képesek a törvények keretei között tartani, vagy oda visszagyömöszölni minden olyan szerveződést, amely átlépné a határokat.

Tehát nem kellene félni, ugyanakkor ha körbenéz az ember azt látja, hogy társadalmi méreteket ölt a pranoia. Paranoid megnyilvánulásokra paranoid reakció következik, és szinte sosem higgadt beszéd.

Az egyik attól retteg, hogy a magyarságot valakik meg akarják semmisíteni ("...akik nemzeti széttagoltságunkban, megtörtségünkben és megsemmisítésünkben érdekeltek..."), a másik azt vizionálja, hogy egy önkéntes társadalmi szervezetből rohamcsapat lesz, ami őt fizikai létében fenyegeti. És persze mindkettőnek van valami alapja, hiszen egyfelől vannak olyan történések a társadalom különböző területein, amelyek ártalmasak a nemzetre, másfelől különböző csoportosulások egyes megnyilvánulásaikkal, vagy épp csak bizonyos külsőségekkel olyan aszociációkat keltenek, hogy amiatt nehéz jó szándékot feltételezni a részükről.

Az előbbire példa, hogy 2002 óta hová sikerült az országnak gazdaságilag, erkölcsileg lesüllyednie, valamint az a heccpolitizálás, az oktalan riogatás, amely az ország állapotáról akarja a közvélemény figyelmet elterelni. Az utóbbit meg a Magyar Gárda avatásán részt vett - ha jól tudom a nevüket - "Nemzeti Önvédelem" elnevezésű szervezet „verifikálja”, amelynek tagjai olyan karszalagot viseltek, amely csak annyiban különbözik a nyilaskeresztes pártszolgálatosokétól, hogy a körben nem nyilaskereszt van, hanem két egymásba kapcsolódó derékszögben megtört vonal. Mintha – mondjuk - a komcsik az ötágú vörös csillag helyett hétágúval állnának elő. Persze, ha valaki szóvá tenné, jönne az okoskodás, hogy "ez nem az", meg "mi tiltja". De aligha azzal van baj, aki érti az üzenetet, és nem "eszi meg" a kimagyarázást. Szóval csínján kéne bánni a metakommunikációval, mert nem biztos, hogy az üzenet annak szól, akinek szánják; az említett karszalag például nem a ma hatalmon lévőknek, hanem a többpárti parlamentáris rendszernek.

Azt hiszem, nagyonis helyénvaló és okos beszéd, ami a zsinati elnökség közleményében olvasható:

„…Az MRE Elnökségének egyértelmű az álláspontja arról, hogy a magyar társadalom valóban súlyos problémáit radikális és militáns eszközökkel nem lehet megoldani. Ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy ezt a szerveződést a politikai elit, kommunikációjában saját, önző politikai céljaira használja fel, ezzel elterelve a figyelmet a társadalmi bajok valódi megoldási lehetőségeiről. Osztva a Köztársasági Elnök úr helyzetértékelését, az MRE Elnöksége is ugyanolyan veszélyesnek tartja a félelemkeltést, mint a félelemkeltéssel való riogatást.”


csüt. aug. 30, 2007 2:26 pm
Profil E-mail küldése
Arany Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 5:49 pm
Hozzászólások: 183
Tartózkodási hely: Hungary
Hozzászólás 
Gárda-áldó püspök: A honvédelmi minisztert a MAZSIHISZ kézivezérli
2007. augusztus 29. 05:59 | Forrás: STOP

Nem érti, mire a nagy felháborodás a Magyar Gárda zászlójának megáldása
miatt, Csuka Tamás nyugalmazott dandártábornok, a református egyház püspöke.
Véleménye szerint, nincs az az igehirdetés, ami ne osztaná meg a
gyülekezetet, így a múlt szombati, várbéli kinyilatkoztatása okán sem
számított másra. Szerinte a honvédelmi minisztert a MAZSIHISZ kézivezérli,
valamint az ő öt évvel ezelőtti csalási ügye koncepciós per volt.

STOP: - Szekeres Imre, honvédelmi miniszter belső vizsgálat
kezdeményezéséről beszélt, mely hivatott tisztázni az ön, mint nyugalmazott
dandártábornok tettének minősítését, esetleges következményeit. Mit érzékelt
eddig ebből a vizsgálatból, keresték-e már a HM-ből?

Csuka Tamás: - Még semmit, egyelőre engem senki sem keresett. Azt azért
szeretném megjegyezni, hogy van itt néhány probléma. Így például, én nem
áldottam meg a Magyar Gárda zászlóját, mert ugye, a reformátusok nem áldanak
meg tárgyakat, tehát zászlót sem. Másrészt nem dandártábornoki, hanem
református lelkészi minőségemben baráti meghívásra mondtam egy áldást a
Magyar Gárda zászlója előtt. A velem kapcsolatos nyilatkozatot ízléstelennek
tudnám minősíteni, mivel nem értem, miként lehet összehozni azt, hogy én
elmondok egy igei áldást azzal, hogy korábban a honvédségnél dolgoztam.
Amikor én áldást mondtam a Magyar Gárdára, felsorolva kilenc fontos erényt,
akkor az induláskor lefektetett csupa szép, jó és nemes dologra mondtam
áldást.

STOP: - Számított arra, hogy ennyire megosztja a hívők társadalmát is az ön
szerepvállalása?

CS. T.: - Nem gondoltam, igaz, még csak rövid idő telt el szombat óta, és én
eddig kizárólag pozitív reakciókkal, köszönetnyilvánítással találkoztam.
Nyílván, a más véleményt képviselők reakciója nem közvetlenül, hanem kerülő
úton át jut el hozzám. Egyébként, nem tartom ezt igazán tragikusnak. Minden
igehirdetés megosztja a hallgatóságot. A Biblia azt mondja,"némelyeknek
szomorúsága kárhozatra, némelyeknek szomorúsága megtérésre...". Ha például,
a lelkész azt mondja, hogy térjetek meg, van aki sértésnek veszi azt, mert
jó embernek tartja magát, míg mások megtérnek.

STOP: - Ön is láthatta, tudhatta, hogy sokakban, sőt tömegekben félelmet és
szorongást ébreszt a Magyar Gárda színrelépése.

CS. T.: - Én úgy vélem, hogy ez egy teljesen mesterségesen, szándékosan
felszított dolog. Az, hogy ötvenhat fiatalember kiáll oda, és ettől kezdenek
el szorongani...én meg tavaly október 23-a óta a magyar rendőrségtől
szorongok. Ez egy mondva-csinált dolog. Nem attól kell szorongani, amire
előzetesen rávetítenek félelmeket. Adja Isten, hogy sose igazolódjanak ezek
a rávetített szorongások.

STOP: - Mit szól ahhoz, hogy a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége
(MAZSIHISZ) tiltakozik amiatt, hogy három történelmi egyház jelen volt a
Magyar Gárda avatásán és megáldotta annak zászlóját?

Cs. T.: - Részben értem ezt a dolgot, részben pedig csodálkozom azon, hogy
vezető utasítást is ad a miniszternek, szinte a szájába adja, hogy mit kell
csinálnia. Ezt én már egy kicsit durva beavatkozásnak tekintem más
felekezetek belső dolgaiba.

STOP: - Néhány nappal ezelőtt a református egyház nyilvánította ki, hogy a
jövőben még erősebb társadalmi szerepvállalást óhajt kifejteni. Nem
gondolja, hogy az ön személye, illetve említett szerepvállalása hátráltatója
lehet ennek a nemes célnak, melyet egyháza kinyilvánított?

Cs. T.: - Én ezt azért nem látom egészen így. Azon csodálkozom, hogy már
több száz ilyen rendezvényen részt vettem és ezekből csak ezt az egyet
kiemelni?! Ahogy elmondtam, rendszeresen bejárok köztörvényes bűnözők közé,
gyilkosok közé, ahol olyan szolgálatot végzek, melynek elég látványos,
pozitív eredményei vannak. Részt vettem az Iszákosmentő Misszió és még sok
más szolgálat munkájában, ami, hát a társadalom jobbításán fáradozik. Nem
így látom, hogy bármilyen szinten is hátráltatná az egyházat, de ha
hátráltatja is, azt gondolom, nem kell elvetni az egészet. Ha 100
százalékból 3 százalék rossz, és 97 százalék jó, akkor azt furcsállom, hogy
miért kell a 3 százalékon lovagolni? Nem azért csinálja az ember, hogy azt
emlegessék, hanem mert segítő szándékkal vagyunk az elesettek és
szerencsétlenek irányába.

STOP: - 2002-ben önt egy csalási ügy miatt a Legfelsőbb Bíróság jogerősen
egy év próbaidőre bocsátotta. Volt-e az ön, Magyar Gárdával kapcsolatos
szerepvállalásának olyan lélektani motívuma, mely ezt a csorbát hivatott
kiköszörülni, ázsióját helyreállítani?

Cs. T.: - Ilyen szándékom már csak azért sem lehetett, mert azért józan
ésszel végiggondolva azt sejtette az ember a nagy tiltakozó hullám mellett,
hogy ez egyik oldalon sem fog jó pontokat szerezni. A csalásról pedig
annyit, hogy az én tízévnyi tábori lelkészi szolgálatom alatt a Magyar
Honvédség anyagi helyzetébe még bele sem láthattam, nemhogy bármiféle
pénzügyekkel foglalkozhattam volna. A történtek után, maga a katonai
ügyészség vezetője kért tőlem elnézést a történtek miatt, mondván,
"parancsra cselekedtünk". Amikor elindították ezt a koncepciós pert és
hoztak egy semmitmondó ítéletet, amit most elkezdtek ragozni, pedig már rég
letelt a próbára bocsátás egy éve, szóval akkor melegen ajánlották katonai
és vele összefonódó egyházi vonalról is: ha nem megyek nyugdíjba, akkor a
következő vád a pedofilia lesz. Ez már olyan durva dolog volt, amit én azért
elmondok, mert hogy nem nekem kéne az ázsiómat helyreállítani, hanem
azoknak, akik a XXI. században még ezeket a bevált, bolsevik módszereket
használják.

STOP

_________________
"extra hungariam non est vita, si est vita, non est ita" /középkori mondás/


csüt. aug. 30, 2007 8:12 am
Profil Honlap
Arany Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 5:49 pm
Hozzászólások: 183
Tartózkodási hely: Hungary
Hozzászólás 
Komolyan elgondolkodtam ...

Ha igaz az amit a Magyar Gárda leír önmagáról, akkor nem kell félni tőle, sőt legalább van egy hatékonyan működő szervezet ami segíti például a katasztrófavédelmet, ha kell...

A gárda név és a félkatonai berendezkedés, csupán hatékonyságukat erősíti, hisz mindenki pontosan tudja a helyét és a feladatát. Ezért épülnek a hadseregek is így fel, hisz ez a leghatékonyabb....

Sőt a multi cégek és a pártok is ezt teszik, csak burkoltan.

Szerintem csak azok félnek tőlük, akik megkérdőjelezik Kölcsey Ferenc "az első magyar liberális" életszemléletét.

"Négy szócskát üzenek..."

_________________
"extra hungariam non est vita, si est vita, non est ita" /középkori mondás/


kedd aug. 28, 2007 7:30 pm
Profil Honlap
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás Re: Meg tudja nekem valaki magyarázni, hogy mi az a magyar g
admin írta:
Németországban azt mondta a TV hogy valami szélsöjobboldali katonai alakulat - lám lám - nem csak nálunk van ilyen.

Az oldalukon pedig egy csomó jó dolgot olvasok. Hogy van -ez?


Egyiket sem kell nagyon komolyan venni. Egyfelől a médiumok - ugyan nem ez a dolguk - szisztematikusan torzítják a valóságot. Másfelől meg nemigen találkozhattál olyan honlappal, amely ne csupa jó dolgot írna a fenntartójáról.

Ebben a Magyar Gárda dologban is leginkább magára van utalva az ember, s a saját gondolkodása és tapasztalatai alapján kénytelen valamiféle feltételezett képet kialakítani az említett szervezetről mindaddig, amíg az konkrétumokkal megnem erősíti (vagy cáfolja) a vélelmeket.

Nekem mindenesetre két dolog nem világos:

- A kulturális hagyományőrzéshez, hadisír-gondozáshoz, karitatív tevékenységhez miért is van szükség masírozásra, pattogó vezényszavakra, harci(as) szellemre?

- Miért is nem jó sapkarózsának a piros-fehér-zöld (nemzetiszínű) gomb, miért kell piros-fehér csíkozású (Árpád-sávos) jelvény az amúgyis a nyilaskereztes pártszolgálatosok fejfedőjére "hajazó" egyensapkára?

Azzal együtt, hogy felőlem csinálhatják, Pokornival tudok egyetérteni, aki szerint szükség ugyan nincs rá, viszont remek "marketingajándék" Gyurcsányéknak, akik ezzel a témával terelik ewl a figyelmet a saját ámokfutásukról.

Igaz, a radikális jobboldalnak ez a bár akaratlan, de hatásában mégiscsak segédcsapat-szerepe nem újdonság. Miként az sem - amit a zászlószentelő lelkészek részvétele bizonyít -, hogy sokan komolyan gondolják: a keresztyénségnek épp a radikalizmus dühödt, éktelen beszédű politizálása felel meg leginkább...


kedd aug. 28, 2007 2:34 pm
Profil E-mail küldése
Arany Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 5:49 pm
Hozzászólások: 183
Tartózkodási hely: Hungary
Hozzászólás 
Alapító nyilatkozat
2007. július 17.

A Magyar Gárda 2007. augusztus 25-én bont zászlót. 1100 évvel a dicsőséges pozsonyi csata és 300 évvel az ónodi országgyűlés után. Egy olyan pillanatban, amikor a magyarság fizikai, lelki és szellemi önvédelem híján maradt. Egy olyan pillanatban, amikor nemzetünknek már nincs hová hátrálnia. Egy olyan pillanatban, amikor már csak magunkra számíthatunk.

A Magyar Gárda pártok és határok felett áll. A nemzetközösség erő- és érdekközössége akar lenni. Életre hívója és támogatója mindannak, ami nemzeti felébredésünk és felemelkedésünk irányába mutat, de megingathatatlan gátja a magyarság szellemi és fizikai gyengítésének.

A Magyar Gárda felkiáltó jel kíván lenni! Üzen mindazoknak itthon és a nagyvilágban, akik nemzeti széttagoltságunkban, megtörtségünkben és megsemmisítésünkben érdekeltek: Nem hagyjuk! Üzen mindazoknak, akik ha nemzetünk sorsáról van szó, tespedtek, célvesztettek vagy meghunyászkodók: Ébresztő! Végül üzen mindazoknak, akik régóta sóvárognak egy szebb magyar jövő után: Eljött az idő!

A Magyar Gárda a következő feladatokat tűzi maga elé:

* A besorozott és felesketett gárdisták fizikai, lelki és szellemi képzése és önképzése, hogy feladataikat példamutató hatékonysággal, kellő erővel, céltudatossággal és alázattal hajthassák végre.
* Ápolja a magyar kultúrát és történelmünk emlékeit, adja tovább a felnövekvő generációk épülésére.
* Aktívan vegyen részt katasztrófa-elhárításban, rend- és polgárvédelmi feladatokban.
* Karitatív és szociális missziók támogatása és szervezése.
* Rendkívüli helyzetben a nemzeti önvédelem erősítése.
* Része vagy gerince kíván lenni a majdan felállítandó Nemzetőrségnek.

_________________
"extra hungariam non est vita, si est vita, non est ita" /középkori mondás/


kedd aug. 28, 2007 10:00 am
Profil Honlap
Arany Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 5:49 pm
Hozzászólások: 183
Tartózkodási hely: Hungary
Hozzászólás 
Dr. Csath Magdolna: Magyarország - neoliberális átnevelő tábor
2007-04-09 17:06 Barikád.hu

* Csath Magdolna
* Vezércikk

Gyurcsány Ferenc: Foglalkozása: táborvezetőGyurcsány Ferenc: Foglalkozása: táborvezetőMagyarország a globalizáció legutolsó szakaszába, az emberek átnevelésének időszakába érkezett el az MSZP–SZDSZ koalíció újbóli hatalomra kerülésével. Egy, az ország lakosságához képest szűk, de keményen összetartó, és a nemzetközi tőke teljes támogatását élvező csapat gátlástalanul és cinikusan, az embereket semmibe véve, hazugságra mindig készen, élvezettel veri szét az ország, rendszerváltás után még megmaradt értékeit, az egészségügyet, az oktatást és a kutatás–fejlesztést.

Naponta csöpögtetik, tudatosan és jól szervezetten a társadalom poharába a mérget, amely, látható módon, hat is a társadalomra. Az emberek egyre zavarodottabban viselkednek, egyre kevésbé ismerik ki magukat az őket körbevevő világban, elhiszik a hazugságról, hogy igaz, és kételkednek az igazságban. Közben pedig fokozódik a feszültség: az embereken belül és közöttük egyaránt. Ez jó hír a rombolóknak: a bizonytalanok, a félelemben élők könnyen manipulálhatók.

Nézzünk néhányat az átnevelési példák közül. A liberálisokat vezető Kóka János kijelenti, hogy a társadalmat rá kell szoktatni az öngondoskodásra. Mit jelent ez? Ez az üzenet annak a szélsőséges, fundamentalista és agresszív neoliberális nézetrendszernek a megnyilvánulása, amely azt mondja az embereknek, hogy egyedül vagytok, ne várjatok senkitől segítséget, támogatást, ha bajban vagytok. Vagyis, hogy mindenki egyénileg felelős mindenért; olyan, hogy közösség, társadalom és nemzet tulajdonképpen nem is létezik. Mindenki viselkedjék úgy, mint egy „egyéni vállalkozó”, ha meg akar gyógyulni, vegye meg a „szolgáltatást” a piacon, ha tanulni akar, az egyedül az ő magánügye, ezért kerítsen rá pénzt, tőkét, és fektesse be ezt a tőkét saját magába: vagyis vegyen oktatási terméket a piacon.

Ezt a logikát egészíti ki az a kapcsolódó üzenet, hogy – szintén Kóka Jánost idézve – „szomjazni kell a sikert”, ezért harcolni, versenyezni kell: vagyis, az anyagiakért sutba lehet dobni minden értéket, emberiességet, családot, el lehet árulni a nemzetet, hiszen csak egy dolog a fontos: a pénzben, vagyonban mért siker. Azonkívül, hogy ez a gondolatsor erkölcstelen és értékromboló, még hazug is. Hiszen jól tudjuk, a csillagászati vagyonokat rövid idő alatt összeharácsolók nem kemény munkával, piaci versenyben helytállva szerezték vagyonukat, hanem egyszerűen kapcsolatok révén, vagyis úgy, hogy a megfelelő párt, megfelelő kör vagy család tagjai voltak, és mai is azok.

A neoliberalizmus értékrombolásának példája az is, amikor Horváth Ágnes egészségügyi államtitkár az egészségügyről, mint szolgáltatási vállalkozásról beszél, azt szuggerálva, hogy a kórházakban fontosabb az „optimális üzemméret”, mint a gyógyítás.

Az átnevelésnek és egyben a lakosság tökéletes lebecsülésének és lenézésének jele az is, amikor azt mondja, hogy igazán mindegy, hogy piros vagy kékszínű bogyót vesz–e be valaki, ha a „hatóanyag ugyanaz”. Erre rímel az az egészségügyi minisztériumi szégyenletes reklám is, amely így szól „ne a mellékhatást, az árat nézze”. Mert mit is jelent ez? Azt, hogy nem számít, ha a mellékhatások több egészségkárosodást okoznak, mint amennyi jót a hatóanyag, a lényeg az, hogy a kezelés ne kerüljön sokba. Vagyis nem a teljes gyógyulás a cél, hanem a költségmegtakarítás, akár további egészségromlás árán is. Kérdezem: orvos az, akinek ilyen nézetrendszere van? Ezt azért kérdezem, mert az államtitkár asszonynak, állítólag orvosi végzettsége van.

A „gondolkozz mindenről vállalkozóként”, ha egészséges és tanult akarsz lenni, vedd meg ezeket a „szolgáltatásokat” neoliberális nézetrendszert úgy lehet jól eladni az embereknek, ha tökéletesen összekeverik értékrendjüket, ha elérik azt, hogy már nem tudnak eligazodni abban, hogy mi a helyes és a helytelen, mi az igazi és mi az álságos. Ezért a tökéletesen vazalussá változtatott média segítségével folyik a lakosság erkölcsi – értékrendbeli átnevelése és megosztása.

A miniszterelnök nyilatkozik, hogy a megszorítások, az ún. reformok „visszatérést jelentenek a baloldali értékekhez”, és nincs egyetlen egy tisztességes médiaszakember, aki megkérdezné, hogy ezen mit ért? Ugyanis a megszorítások a legdurvább szélsőjobboldali módszerek megnyilvánulásai, rokonai a Pinochet chilei diktátor által használt módszereknek. Lényegük az átlagember víz alá nyomása, maradék kis pénzének, vagyonának elorozása, és átjátszása egy szűk kör: a tőke, a nagycégek, a bankok, biztosítók és az általuk támogatott politikusi klán zsebébe.

A valódi baloldali értékek pedig éppen a kisembert védik a tőkével szemben, és az individualizmussal, a „mindenki mindenki más farkasa” elvvel, a pénz-értékrendű társadalom létrehozásával szemben az emberi szolidaritás, a közösség fontosságát hangsúlyozzák. De a valódi liberalizmus sem az, amit az SZDSZ képvisel Magyarországon. Ha az SzDSz valóban liberális párt lenne, akkor fellépne az emberi jogok egyre durvább korlátozása ellen, tiltakozna a piaci verseny rendszeres megsértése és a diktatórikus kormánymagatartás miatt. A piaci törvényeket folyamatosan sérti meg a kormány akkor, amikor a külföldi cégek adókedvezményeit fenntartja, miközben a hazai cégeket mindenféle többletadókkal és terhekkel agyonnyomja.

A piaci verseny durva korlátozása az is, amikor állami megrendeléseket nem azok a cégek kapnak, amelyek a munkát a legjobb minőségben és a legolcsóbban tudják elvégezni, hanem azok, amelyek közel állnak a szűk politikusi körhöz, vagy úgy, hogy ennek a körnek a vállalkozásai, vagy úgy, hogy pénzelik a politikusokat, illetve pártjukat. Jó példa erre a „PPP” jelenség, vagyis az állami–magán „összefonódással” megvalósuló beruházások többsége. Ezért drágább nálunk az útépítés, ezért kötelezhetik az egyetemeket olyan számítógépes programok, mint például a Neptun–rendszer megvásárlására, amely rosszul működik, de legalább nagyon drága, ezért kell az orvosoknak, rendelőknek „vizitdíj–automatákat” és „gyógyszer gazdaságossági számításokat” végző programokat vásárolniuk.

Mindezen üzleti érdekek által vezérelt, piacidegen eljárások éppen úgy elfogadhatók a magát liberálisnak nevező SzDSz számára, mint a diktatórikus, nemcsak az átlagemberek, de a szakemberek véleményét is semmibe vevő ún. egészségügyi, oktatási és kutatásfejlesztési reform, amely persze nem reform, hanem rombolás. A reform ugyanis megújulást, fejlesztést és nem szétverést, lezüllesztést és értékkivonást jelent.

A „reform” szót tehát, a „baloldali értékekhez” hasonlóan, tudatosan kicsavarják és ezzel félrevezetik, megzavarják az embereket. A társadalom tökéletes szétzilálására jó módszer az emberek tudatos egymás ellen fordítása is. Jó példa erre a teljesen igazságtalan új gázár támogatási rendszer, vagy az, ahogyan legutóbb a tudós társadalmat osztotta meg a hatalom. Teljesen diktatórikusan, mindenféle érdemi egyeztetés nélkül, 10%–al csökkentette az akadémiai doktorok tisztelet díját, de nem nyúlt hozzá az akadémikusok tiszteletdíjához. Ennek a lépésnek természetesen semmilyen szakmai indoka nincs, de még anyagi sem, hiszen az így megtakarított összeg, a költségvetés szempontjából nevetségesen kicsi pénz.

Viszont ezzel elérték azt, hogy a tudóstársadalom két rétege ferdeszemmel néz egymásra, hiszen egyrészről a doktorok, joggal, igazságtalannak tartják, hogy ha tőlük elvesznek korábban megszerzett jogokat, akkor azt miért tarthatják meg az akadémikusok, az utóbbiak pedig nyilvánvalóan tudják, hogy igazságtalanul kivételezett helyzetben hagyták őket, ezért magyarázatokat, önigazolásokat keresnek saját lelkiismeretük megnyugtatására.

De az emberek közötti feszültség szítására szolgál az is, hogy az egyetemi felsővezetés jövedelmét – a pénzszűke ellenére- jelentősen megemelte a kormány, miközben a pozíció nélküli tanárok jövedelme, a béremelések elmaradása és a többletadók miatt csökkent, miközben oktatási kötelezettségük nőtt.

Mindez egyben azt is jelenti, hogy tovább növeli a hatalom a szakadékot a gazdagok és szegények között azzal, hogy a középosztályt tudatosan taszítja lefelé az elszegényedés lejtőjén. De hogy az emberek ne értsenek ebből az egészből semmit, ne a növekvő nyomorukra, hanem inkább a még megmaradt anyagi morzsáik megtartására figyeljenek, jól jön az amerikai terrorista mánia magyar változata, a „szélsőjobb–oldali veszélyre” hivatkozás, amire hivatkozva hosszú ideig fenn lehetett tartani az országház körüli berlini falat, „meggazdagodási vizsgálattal” lehet fenyegetni a társadalmat, rászabadítva az emberekre az 500 fővel megerősített, az elnyomó gépezet csavarjává vált APEH–et, és még korszerűbb verőeszközökkel lehet felszerelni a rendőrséget, amely már régen nem a polgárt őrzi és védi.

Miközben a helyzet minden tekintetben egyre inkább Pinochet diktatúrájára emlékeztet, aközben beszédhibás, önbizalomtól duzzadó politikusok párbeszédről, megegyezésről, a köztársaság jövőjéről, az „uram–bátyám” világ megszüntetéséről gagyognak–papolnak.
A világ pedig eközben elfut mellettünk. Máshol természetes, hogy a kormány elsőrendű feladatának tekinti az egészségügy és az oktatás megerősítését és támogatását, a kutatás–fejlesztésbe való beruházást. A valóban demokratikus piacgazdaságokban nincs korrupció, és a kormányok a lakosság életszínvonalának és életminőségének javítását tartják legfontosabb feladatuknak.

Máshol a kormány kíváncsi a társadalom véleményére, és nemcsak saját szakmai holdudvarának egyébként jól ismert, az igényekhez igazodó véleményét kérdezi meg akkor, amikor valamilyen változtatást akar bevezetni. Ezért más országok, közöttük a volt szocialista országok többsége is, jobban működnek, az emberek jobban érzik magukat a bőrükben, nem elégedetlenek, nő a várható élettartamuk, és – nem véletlenül – javulnak az ország gazdasági eredményei is.
Hazánk minden gazdasági és társadalmi mutatója tekintetében, valamennyi elemzés szerint, egyre siralmasabb képet mutat. Romlik a lakosság egészségállapota, gyengül a társadalmi tőke, foszladozik a társadalom szövete. A gazdasági versenyképesség tekintetében pedig 2005–ről 2006–ra 6 hellyel zuhantunk vissza.

Az összefoglaló kérdést ezek után így lehetne feltenni: vajon kinek és miért érdeke az, hogy a társadalom teljesen szétzilálódjék, erkölcsileg és anyagilag szétszakadjon, legyengüljön, elveszítse józan ítélőképességét?

Mi is történik egy cégnél akkor, amikor - általában a rossz vezetés következtében-, csődbe jut? Az történik, hogy a cég értéke lecsökken, jönnek a felvásárlók, és széthordják részekre szabdalva felvásárolják a céget! Nem lehet esetleg valamilyen hasonlóságot felfedezni az ország jelenlegi helyzete és egy csőd felé tartó cég helyzete között?

Dr. Csath Magdolna
egyetemi tanár
barikad.hu

_________________
"extra hungariam non est vita, si est vita, non est ita" /középkori mondás/


hétf. aug. 27, 2007 7:24 pm
Profil Honlap
Site Admin

Csatlakozott: kedd szept. 13, 2005 10:03 am
Hozzászólások: 301
Tartózkodási hely: Heidelberg
Hozzászólás Meg tudja nekem valaki magyarázni, hogy mi az a magyar gárda
Innen külföldröl nem igazán látom át, mit akarnak a magyar gárdisták.
Németországban azt mondta a TV hogy valami szélsöjobboldali katonai alakulat - lám lám - nem csak nálunk van ilyen.

Az oldalukon pedig egy csomó jó dolgot olvasok.
Hogy van -ez ?


hétf. aug. 27, 2007 7:08 pm
Profil E-mail küldése Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ] 


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

eXTReMe Tracker