Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a www.Istentisztelet.net fórumánPontos idő: pén. feb. 23, 2018 7:29 am
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Rick Warren imádsága Barack Obama beiktatásakor 
Szerző Üzenet
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás Re: Rick Warren imádsága Barack Obama beiktatásakor
Idézet:
A szektor megfelelőbb szabályozásának ahhoz is hozzá kell járulnia, hogy a pénzügyi ágazat iránti bizalom helyreálljon. Ehhez bizonyos időnek el kell telnie – jegyezte meg.


Bizalom... az lesz. Mert akinek hitelre van szüksége (a mai világban kinek nincs?), annak nagyon nagy "bizalma tud lenni" a "pénzügyi ágazathoz". :D

Hanem kedves Rosta, nem értem: Végülis mivel van bajod? A Wall Street-tel vagy a neoprotestánsokkal?

Amúgy hallottam Obama papájáról, aki nigériai bevándorló volt, de - gondolom - a vallására céloztál. Nos, ő lehetett mozlim, de az ifjabb Obama keresztyén. Gondolom, amikor a karrierjét kezdte építgetni, gondolt erre is. Mozlimként aligha lett volna befutó. A bőrszín nem probléma, de ez az lett volna. Nehezen tudom elképzelni, hogy egyhamar lenne esélye egy mozlimnak az USA elnökévé válnia. Az a szenzáció megeshetett 1960-ban, hogy a történelmülkben először egy katolikust választottak elnöknek (az sem volt "semmi" a yenki ideálhoz képest), de az iszlám mégiscsak gyökeresen más kultúrát képvisel.


kedd máj. 05, 2009 8:26 am
Profil E-mail küldése
Platinum Listatag
Avatar

Csatlakozott: csüt. ápr. 26, 2007 5:57 pm
Hozzászólások: 272
Hozzászólás Re: Rick Warren imádsága Barack Obama beiktatásakor
varjú írta:
azt meg hogy mi tette tönkre Amerikát meg a világot, azt nem tudom. (Nem olvasok elég Bogárt, és nem vagyok fogékony a manapság roppant trendy amerikázásra.) Mindenesetre a "tönkretett Amerikára" csak azt tudom mondnai: nekünk legyen mondva. :)


Szerintem elég lenne csak napilapot olvasnod. Valamiféle képed csak lenne arról, hogy mi is a probléma Amerikában és a nagyvilágban.

Itt egy idézet a New York Times-tól, hogy Obama válságot akar megoldani úgy, hogy konkrét elképzelése van a jövővel kapcsolatban.

Nem akarom elhinni, hogy Obama papájáról ne hallottál volna... 8)

Idézet:
Nagyon le fog értékelődni a Wall Street
MTI

2009. május 3.

Barack Obama amerikai elnök szerint csökken a pénzügyi szektor súlya az amerikai gazdaság egészében a konjunkturális visszaesés hatására. A Wall Street nem lesz olyan fontos és jelentős része a gazdaságnak, mint volt a 70-es, 80-as években, nem fogja annak felét sem kitenni – mondta Obama a New York Times Magazinban.

A pénzügyi ágazatra vonatkozó új szabályozások, a bankszektor reformja vezet majd az ágazat súlyának mérséklődéséhez.

Az elnök szerint máshogy fog kinézni a pénzügyi szektor, ha a recessziónak vége lesz. Azok az álláskeresők, akik mostanában rendesen a pénzügyi szektorban találnak munkahelyet, a jövőben a gépiparba fognak kerülni – érzékeltette az elnök a változást. Nem szeretnénk, ha minden jó matematikai képességű, felsőfokú végzettségű fiatal brókerré váljék – fejtegette.

A szektor megfelelőbb szabályozásának ahhoz is hozzá kell járulnia, hogy a pénzügyi ágazat iránti bizalom helyreálljon. Ehhez bizonyos időnek el kell telnie – jegyezte meg.

http://index.hu/gazdasag/vilag/2009/05/ ... ll_street/


hétf. máj. 04, 2009 5:01 pm
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás Re: Rick Warren imádsága Barack Obama beiktatásakor
rosta írta:
Obamát éppen a mássága miatt választották elnökké. Éppen amiatt, mert mást akar, mint a neoprotestáns, neokon társulat, amely tönkretette a világot, és Amerikát. ............... Inkább megválasztanak egy muszlim gyökérrel rendelkező afroamerikait elnöknek, mint egy fehér protestánst. Merthogy úgy tűnik, hogy ez az érdekük. Csak egy a körökön kívülálló elnökkel oldható meg a neoprotestáns világ okozta súlyos amerikai és nemzetközi válság.


Azért ami a vallási palettát illeti, nem a neoprotestáns irányzatok a megahatározóak, hanem még mindig a presbiteriánus és a baptista (amelyek azért nem annyira neo-k), azt meg hogy mi tette tönkre Amerikát meg a világot, azt nem tudom. (Nem olvasok elég Bogárt, és nem vagyok fogékony a manapság roppant trendy amerikázásra.) Mindenesetre a "tönkretett Amerikára" csak azt tudom mondnai: nekünk legyen mondva. :)

Amúgy Obama keresztyén, bár lehet, hogy vannak muszlim gyökerei. De nem is ez a lényeg, mert nem direkt vallási kérdésekről van itt szó, hanem szemléletről, annak az eredetéről, illetve arról, ami naggyá tette Amerikát. A válságot pedig nem ő fogja megoldani, úgy fog viselkedni, ahogy azt az amerikaiak egy amerikai elnöktől elvárják. Vagyis egy politikai, gazdasági és katonai nagyhatalom vezetőjeként (feltéve persze, hogy a következő ciklusban is elnök akar lenni).


hétf. máj. 04, 2009 4:20 pm
Profil E-mail küldése
Platinum Listatag
Avatar

Csatlakozott: csüt. ápr. 26, 2007 5:57 pm
Hozzászólások: 272
Hozzászólás Re: Rick Warren imádsága Barack Obama beiktatásakor
Obamát éppen a mássága miatt választották elnökké. Éppen amiatt, mert mást akar, mint a neoprotestáns, neokon társulat, amely tönkretette a világot, és Amerikát. Obamát éppen azért választották meg, merthogy másként akarja megszervezni Amerikát, mint ahogyan azt a neoprotestánsok tették.

Az újságok arról írnak, hogy a választó amerikaiak túlléptek a faji előítéletükön, és afroamerikait választottak. Van aki máshogy értelmezi a helyzetet, mint az újságok. Azt mondja, hogy az amerikaiak éppenhogy a előítéletük mentén választottak. Ugyanis elegük van az Amerikára, a világra bajt hozó neoliberális-neokon kurzusból, ezért valami teljesen mást akarnak. Inkább megválasztanak egy muszlim gyökérrel rendelkező afroamerikait elnöknek, mint egy fehér protestánst. Merthogy úgy tűnik, hogy ez az érdekük. Csak egy a körökön kívülálló elnökkel oldható meg a neoprotestáns világ okozta súlyos amerikai és nemzetközi válság.


hétf. máj. 04, 2009 3:58 pm
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás Re: Rick Warren imádsága Barack Obama beiktatásakor
Kedves Zsotza! Szép és valóban felemelő az imádság, miként az volt maga az egész beiktatási ünnepség is. Ha az irígység nem lenne keresztyénietlen tulajdonság, mondhatnánk: irígylésre méltó. Ha viszont erre nem is, követésre méltó volna. Azt hiszem, nem véletlen, hogy mindaz, ami ott látható volt "ki tud jönni" abból a társadalomból. Tudom, hogy a világ sokat változott, de nyugati civilizáció társadalmai közül még mindig az amerikai az, amely a legkevsbé távolodott el Istentől. És ez akkor is igaz, ha sokan fintorognak egynémely ún. neoprotestáns vagy szabadegyházi közösség lelkiségétől, vagy a feketék gyülekezeteinek istentiszteleti szokásaitól. De nem lehet elvitatni, hogy azért mégiscsak része az életüknek Isten és a gyülekezeti közösség. Ezért tudnak jól sáfárkodni azzal a szabadsággal, amit Istentől kaptak, nem most és nem 1776-ban, hanem majd négyszáz évvel ezelőtt, amikor a Mayflowerről a partra léptek. Az egész történetük ezt igazolja. Berzsenyi sorai jutnak az eszembe: "Nem sokaság, hanem Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat." Egy szabad emberekből álló társadalom, amelynek soha nem voltak születési előjogon kiváltágosai, miden ember az Istenbe vetett hitére és a maga szorgalmára támaszkodhatott, és boldogulhatott. Ezért sikerült kivívni a függetlenségüket, ezért az az ország a világ legsikeresebb és legerősebb állama. Nálunk a szabadság visszaszerzése után nem Isten kezdték keresni az embrek, hanem azokat az őseiket, akiknek esetleg valami kutyabőr-féléjük hetett, s ha találnak ilyet, roppant büszkék tudnak lenni rá. Másfélszáz évvel 1848 után...


vas. máj. 03, 2009 2:33 pm
Profil E-mail küldése
Kiemelt Listatag

Csatlakozott: vas. ápr. 12, 2009 2:37 pm
Hozzászólások: 42
Tartózkodási hely: Halásztelek (Pest megye)-HU
Hozzászólás Rick Warren imádsága Barack Obama beiktatásakor
Kedves Testvérek! Rick Warren,az ismert amerikai baptista igehirdető,és író imádsága Barack Obama elnöki beiktatásakor,érdemes megnézni,felemelő,és bátorító!http://www.kispestibaptista.hu/2009/01/rick-warren/ A Kispesti Baptista gyülekezet Honlapján találtam,magyar fordítással! Hozzá lehet szólni a Honlapon! Testvéri tisztelettel:Zsotza

_________________
Email / MSN: kovacs.zsolt [kukac] msn [pont] com

Net-naplóm: http://zsotza.blogspot.com

Segítség a misszióban Jehova Tanúi felé: http://szabadjt.szabadszo.hu , http://szabadjehovatanui.gportal.hu


pén. máj. 01, 2009 5:10 pm
Profil E-mail küldése Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

eXTReMe Tracker