Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a www.Istentisztelet.net fórumán

Pontos idő: csüt. szept. 09, 2010 12:57 pm

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 22 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Vélemények a vendégkönyvből 
Szerző Üzenet
Kiemelt Listatag

Hozzászólás Vélemények a vendégkönyvből
Ingola Hozzászólásából jutott eszembe-tudatosodott erősebben:Nem az az (igazi) baj,amikor nehézségek jelentkeznek egy gyülekezetben (WEB-Fórumon,Levelezőlistán,stb. ....)-hanem az,amikor nem a problémát előidéző jelenséget akarjuk kezelni,elutasítani-hanem az embert,a Testvérünket,aki lehet hogy kellemetlen figura-de Istenünk előtt értékes. Mindíg örülök,amikor probléma-rendezésről,kibékülésről olvashatok! :-)) Hiszem,hogy ennek (is) bizonyságtevő ereje van:Milyen az,amikor hívő keresztyének találkoznak a konfliktussal,vitába keverednek...? Hogy "jönnek ki "abból? Dicsőség Istenünknek!

szer. aug. 19, 2009 5:10 pm
Profil E-mail küldése ICQ YIM Honlap
Gyémánt Listatag

Hozzászólás Re: Tartalmas hozzászólások...
netlelkész írta:
Amíg a hozzászólók kultúráltak, addig jó úton járunk...
Ha nem azok, akkor sem a honlap készítői, hanem a hozzászólók a hibásak, szerintem...

Eszembe jutott egy ige: "Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői." Lehet, hogy nem pontos az idézet, mert szokásomtól eltérően ezúttal nem kerestem meg a pontos igehelyet... :wink:

Szóval a Netlelkész, mint a valódi gyülekezeteiben is, "hozott anyagból" dolgozik (elég talán negatív példaként a Korinthusi gyülekezetet emítenem).
Előttem la Mer türelme, szolgálata ezen a területen alázatra intő példaként lebeg a szemem előtt. Én is úgy kerültem ide, hogy a Gyaloglón a Református szobában (akaratomon kívűl) megbántottam őt. És ő (igen, ő) keresett meg engem, ezek után is, magán beszélgetésben, aminek az lett a vége, hogy itt vagyok. :)

Egyszóval a probléma nem a gyülekezet tagjaiban van. A gyülekezet nem probléma, hanem maga a kezelendő feladat, a szolgálat lényege. :)

Tisztelettel:

Ingola

pén. szept. 28, 2007 11:03 pm
Arany Listatag

Hozzászólás Tartalmas hozzászólások...
Én örülök a tartalmas hozzászólásoknak, sőt ez az oldal azért jött létre, hogy esélyt adjunk azoknak akik KULTÚRÁLT MÓDON beszélgetni akarnak a keresztyénséget érintő témákról...

Amíg a hozzászólók kultúráltak, addig jó úton járunk...
Ha nem azok, akkor sem a honlap készítői, hanem a hozzászólók a hibásak, szerintem...

szer. máj. 03, 2006 9:20 am
Profil Honlap
Gyémánt Listatag

Hozzászólás 
Milyen jó, hogy Vendég és Vendég között ilyen nagy az egyetértés. :)

szer. máj. 03, 2006 7:40 am
Profil E-mail küldése
Hozzászólás 
Anonymous írta:
E fórum jelenlegi állapota több, mint siralmas, sőt a keresztényekre káros a tartalmas hozzászólások uralkodása miatt.

No comment.

kedd máj. 02, 2006 3:44 pm
Site Admin

Hozzászólás 
Gratulálok ! Ön ismételten feltalálta az inkviziciót

Célunk nem a más vélemények eltiprása, hanem a kultúrált vita.
Nem cenzúrázunk !

Sajnos jelenleg kevés a moderátorunk.
Szükségünk lenne még több igazi keresztyén hivő moderátorra, aki segítene nekünk a hibás hozzászólásokkal vitába szálni.

kedd máj. 02, 2006 11:06 am
Profil E-mail küldése Honlap
Hozzászólás 
Szeretném megkérdezni, hogy az www.Istentisztelet.net melyik isten-istenek tiszteletéről szól ?
Ha valki igazából keresztyénnek hívja magát, és szolgálatának tarja az internet adta lehetőségeket, miért nem tiltja ki és tisztítja meg e kereszténynek nevezett oldalt a pogányok lábanyomától is ?

Talán, ha szavuk eltünne, akkor még lennének többen, akik valóban Istent és Jézust keresve e fórumon akár épülhetnének is ?

E fórum jelenlegi állapota több, mint siralmas, sőt a keresztényekre káros a tartalmas hozzászólások uralkodása miatt.

Hát nincs keresztyén moderátor itt?

kedd máj. 02, 2006 10:38 am
Gyémánt Listatag

Hozzászólás 
Ne haragudj, de én nem akarok ezzel tovább foglalkozni. Amit írtam, azt fenntartom, de nem akarok senkiben rossz érzést kelteni azzal, hogy rácsavarodom erre a témára.

hétf. jan. 30, 2006 5:01 pm
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

Hozzászólás 
varjú írta:
OK, kedves la Mer, de azért

"...nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket;" (1Kor 2,12)

Igen, ha megnézed, nem is a tartalom az, amit itt kritika ért, hanem az alak, amiben megjelent...

Az ilyen szavak azokat csalogatják ide, akik aktívan használják ezeket a szavakat. Nem is hinnéd, hányan azért tartják magukat távol a vallásoktól, mert túl álszenteskedőknek tartják a vallásos embereket, és egyszerűen más nyelvet beszélnek, más a szókincsük és nem is tudnának úgy viselkedni, ahogy egy vallásos embernek szokás. Őket is meg kell szólítani valahogy... Legyen ez nekik bíztatás, hogy ők is beleférnek az elgondolásba. Persze az emberek egy másik részét pont ez fogja megbántani... Szerintem ezért nem is fogsz túl gyakran itt sem ilyesmivel találkozni...

hétf. jan. 30, 2006 4:51 pm
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

Hozzászólás 
OK, kedves la Mer, de azért

"...nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket;" (1Kor 2,12)

hétf. jan. 30, 2006 4:19 pm
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

Hozzászólás 
Kedves varjú!

Örülök, hogy ismét olvashatom a hozzászólásodat! :)

Egyetértek. Ennek ellenére, tudtad, hogy épp a kifogásolt mondást tartalmazó prédikációt olvasták el kétszer annyian, mint a többit? Ilyen korban élünk.

hétf. jan. 30, 2006 2:34 pm
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

Hozzászólás 
Eélnézést kérek a bejelentkezés elmulasztásáért, az előbbit én jegyzem.

hétf. jan. 30, 2006 2:05 pm
Profil E-mail küldése
Hozzászólás 
Bikádi László írta:
Testvéri szeretettel kérem, gondolja végig mindezeket, azt is, hogy a máj a szervezet kiválasztó szerve, és a fécesz, bármíly szépen fogalmazunk is: csak ürülék marad.

"A ti beszédetek mindenkor kellemetes legyen, sóval fűszerezett; hogy tudjátok, hogy mimódon kell néktek kinek-kinek megfelelnetek." (Kol 4,6)

hétf. jan. 30, 2006 2:03 pm
Hozzászólás 
Ön folyamatosan ítéletet hirdet, de ez legyen az Ön problémája.
Nem kívánok hosszas fejtegetésekbe bonyolódni, hisz nem ismerem Önt...
Önnek is biztos van munkája és helye a világban, végezze azt békességben és én is teszem a magam dolgát.
Nem feladatom megítélni Önt, talán a szavait és a stílusát - ennél többet Ön sem tehet velem.
Örülök, hogy tanulmányozza az oldalunkat és nem tud elszakadni tőlünk, ez értékel minket és nem én önmagamat...
Bizalmatlanságom Önnel szemben sem az Ön személyének, inkább annak a világnak szól amilyenné Önök - az előttünk járó generációk - tették. Nem vádaskodás, csak kérdés: Ön 18 volt amikor én kisiskolás voltam. Mit tett azért, hogy egy jobb világban nőhessek fel? Lehet, hogy sokat - nem tudom, de az a világ tett ilyenné engem aminek a létrejöttét Ön is segítette, vagy nem akadályozta meg.
Tudom az utánam jövők, nekem teszik fel majd ugyanezt a kérdést.
Hiszem, hogy azon munkálkodunk (mi itt ezen az oldalon többen is), hogy ne szemlesütve kelljen majd fiaimnak beszélni erről.
Lehet, hogy más a véleményünk és másként látjuk a világ dolgait, de nem az én feladatom ezért elítélni Önt...

Ha úgy gondolja folytassuk ezt a beszélgetést a fórumon, ahol mások is hozzászólhatnak és nem csak két ember társalgása lesz!

Atyafiságos Köszöntéssel:

Bikádi László :)

csüt. jan. 26, 2006 8:56 am
Hozzászólás 
P.S.
Nem lett volna baj, ha a felvetéseimre reagál és a lenéző kioktatás helyett elgondolkozik.
Persze azért írt ilyeneket tiszteletes uram, mert provokál és akkor biztos nem fogok csendben maradni. Legyen. Az a világkép amelyben ön él és amit rám szeretne alkalmazni és vonatkoztatni az Önt jellemzi. Mert hát milyen világkép az amelybe a másik szelid (sőt irónikusnak szánt) véleménye nem fér bele, ahol ha valaki egy lelkész politikai állásfoglalását, vagy világnézetét, vallásos beszédét megcsípkedi az csak ÜGYNÖK lehet, akit küldtek, vagy fizetnek.( Vajh, melyik ügynökség az amely azért fizet és alkalmaz ügynököket, hogy Bikádi Lászlónak írjon egy neki nem tetsző bejegyzést? Moszad? KGB? CIA? , vagy egyenest a SÁTÁN maga?) Ez nevetséges, ön beteges túlértékeltségben szenved. Olvassa el T.Úr amit nekem írt, és tökéletes rajzot kap önmagáról.Természetesen az ön által felajánlott taníttatásomra sem tartok igényt, annál is inkább, mert ha jól nézem a képeket (és javítanom is kell magamat, mert egy másik képriportban 10 képből 9-en szerepel) ön még ahhoz túlságosan fiatal.Úgy saccolom, hogy kb. akkoriban lehetett kisiskolás, amikor én leszereltem a 18 hónapos munkaszolgálatból. Ahová az a rendszer küldött pusztán felekezeti hovatartozásom és szüleim hivatása miatt- amelynek ügynökeként és zsoldosaként akar ön engem láttatni. Ön engem ne tanítson-főleg ne oktasson semmire, ellenben ha némi alázat és tisztelet szorulna ismeretlen és egyátalán nem rosszándékú embertársai irányába az jót tenne a világnak.
Ne aggódjon, lesz és marad imádója ezek után is.
Á.G.

csüt. jan. 26, 2006 8:56 am
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 22 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő