Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a www.Istentisztelet.net fórumánPontos idő: kedd márc. 20, 2018 2:58 am
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Lábatlani Ref. Gyülekezet Munkaterv 
Szerző Üzenet
Site Admin

Csatlakozott: kedd szept. 13, 2005 10:03 am
Hozzászólások: 301
Tartózkodási hely: Heidelberg
Hozzászólás Lábatlani Ref. Gyülekezet Munkaterv
ISTENTISZTELETI ALKALMAK: Istentiszteleteket minden vasárnap de. 10 órakor tartunk a lábatlani templomban. A nyergesújfalui imaházban a hónap 4. vasárnapját kivéve szintén minden vasárnap van istentisztelet. (A hónap negyedik vasárnapján az evangélikusok tartanak istentiszteletet az imaházban.) Sátoros ünnepeken az ünnep mindkét napján esti istentisztelet is van a lábatlani gyülekezeti teremben.

A lábatlani istentiszteletek előtt rendszeresen tartunk énektanításokat kántorunk, Daróczi Gabriella vezetésével. Nyergesújfalun az istentiszteletek előtt a lelkipásztor végzi az énektanítást, Darányi Zsófia pedig a kántori szolgálatot.

A lábatlani magántulajdonban álló Oltalom Idősek Otthonában minden hónap 4. vasárnapján du. 3 órakor református istentisztelet van az ottlakó református vallásúak számára, mely alkalomra a lelkipásztort rendszeresen elkíséri a gyülekezet gondnoka, illetve néhány asszonytestvér a gyülekezetből. 2006. júliusában a nyergesújfalui római katolikus Szent Mihály idősek otthonának református vallású lakói részéről is igény jelentkezett református istentiszteletek tartására. Azóta előzetes egyeztetés alapján minden hónapban tartunk ott református istentiszteletet s ezt a 2007. évben is folytatni szeretnénk.

Hétköznapokon az adventi időszakban tartunk istentiszteleteket kedden és csütörtökön este 6 órakor. A hétköznapra eső ünnepeken (nagypénteken, áldozócsütörtökön) szintén este 6-kor a templomban van az istentisztelet, Nyergesújfalun pedig du. 4 órakor. Október 31-én du. 5 órakor és december 31-én este 6 órakor kezdődik az istentisztelet Lábatlanon (Nyergesen mindkét ünnepen 4 órakor).

Május 1-én a Gerenday-házban immár 4. alkalommal szervezi meg a lábatlani Önkormányzat az Erdélyből ideszármazottak találkozóját, melyen istentiszteletet tart a lelkipásztor, és a gyülekezet számos Erdélyből áttelepült tagja is jelen lesz.


BIBLIAÓRÁK: Bibliaórák a nyergesújfalui imaházban vannak minden hónap első péntekén du. 4 órakor. (Júniustól augusztusig nyári szünet van.)ÚRVACSORAI ALKALMAK: Az úrvacsorák számát a 2005. évben emelte a Presbitérium évi 12-re, így 2006-ban a következő napokon tartunk úrvacsoraosztást:

1/ Január 1-én

2/ Február 25-én, böjt 1. vasárnapján;

3/ Április 8-án és 9-én, húsvétkor (Lábatlanon az ünnep mindkét napján, Nyergesújfalun az 1. napon);

4/ Május 20-án, a konfirmáció alkalmával;

5/Május 27-én és 28-án, pünkösdkor (Lábatlanon az ünnep mindkét napján, Nyergesújfalun az 1. napon);

6/ Július 1-én, Péter-Pál napját követő első vasárnap;

7/ Augusztus 19-én, vasárnap az új kenyérért való hálaadásképpen;

8/ Szeptember 9-én (tanévkezdés)

9/ Október 28-én (a reformációi ünnepkörben);

10/ November 11-én (új borért való hálaadásképpen);

11/ December 2-án (advent 1. vasárnapján);

12/ December 25-én, és 26-án karácsonykor (Lábatlanon az ünnep mindkét napján, Nyergesújfalun az 1. napon).


ÖKUMENIKUS ISTENTISZTELETEK: A 2007. esztendőben az ökumenikus alkalmakat –római katolikus testvéreink kérésére- nem a hivatalosan kijelölt imahéten tartjuk, hanem a húsvét előtti héten.SZERETETVENDÉGSÉGEK: Szeretetvendégséget szervezünk a református templomban tartandó ökumenikus istentisztelet után a gyülekezeti teremben. Májusban a partiumi Érszakácsi és Szekeres gyülekezeteiből érkeznek vendégek (valamint Lábatlan testvértelepüléséről, a felvidéki Karváról), akiket gyülekezetünk tagjai szállásolnak el és a tervek szerint közös vacsorán és ebéden is részt veszünk. Az 5 napos vendégfogadás során egy kisebb kórustalálkozót is szervezünk a május 6-i istentisztelet keretében. (A fogadás költségeire Alapítványunk pályázatot nyújtott be az NCA-hoz. A pályázati anyag részletesen tartalmazza az 5 napos programot.ÉNEKKARI PRÓBÁK: Háromszólamú vegyeskarunk csütörtökön du. 5 órai kezdettel tartja próbáit. (A nyári időszakban szünet van.) Énekkarunk fellép az egyházlátogatáson, sátoros ünnepeken, esküvőkön, márc.15-i, október 23-i ünnepélyeken, falukarácsonyon, társadalmi, városi rendezvényeken, adventi hangversenyen.HITTANÓRÁK: Hittanórákat és a konfirmációi előkészítéseket az iskolákban, és a gyülekezeti teremben a bejelentett csoportszámban és időpontban tartjuk. Hittanos gyermekeinkkel rendszeresen rendezünk színdarabelőadásokat karácsonykor. Az erre való felkészülés több hetet vesz igénybe, hetente két-három alkalommal próbálunk a színdarabhoz illő énektanulással egybekötve. Ifjúsági órákat kántorunk segítségével tartunk a gyülekezeti teremben. Hittanos gyermekeinket 2007-ben a környékbeli Gerecse hegyekbe, valamint Esztergomba és Budapestre visszük egy-egy napos kirándulásra, valamint nyári táborozást is tervezünk Tagyospusztára.KARITATÍV SZOLGÁLAT: Alapítványunk tagjai remélhetőleg 2007-ben is segítenek a gyülekezetünkhöz tartozó idős emberek felkeresésében és a részükre elkészített ajándékcsomagok elkészítésében, kiszállításában. (Az ajándékcsomagokat az Alapítvány javára felajánlott 1%-okból kívánjuk finanszírozni.)ALAPÍTVÁNYI ÜLÉSEK: Alapítványunk kuratóriumi tagjai 2007-ben –az alapító okiratnak megfelelően- legalább 2 alkalommal üléseznek, és részletesen megbeszélik az Egyházközség karitatív szolgálatát, és anyagi támogatásának lehetőségeit.PRESBITEREK RÉSZÉRE TERVEZETT ÖSSZEJÖVETELEK: Egyházközségünk pályázatot nyújt be a 2007-ben is kiírásra kerülő HOLCIM-díjra. Pályázatunk esetleges pozitív elbírálása esetén egy székelykaput szeretnénk felállítani a főbejárathoz, valamint a gyülekezeti teremhez vezető mellékbejárathoz. Ezek munkálatainál, valamint a templomdomb és parókiaudvar rendbetételénél továbbra is számítunk a Presbiter testvérek segítségére, mint ahogyan eddig is nagyon sokat fáradoztak az új kerítés megépítésén. 2007-ben is, a tavalyi évhez hasonlóan tervezzük Presbiter testvéreink névnapjának megünneplését (az év folyamán összevontan, három csoportban- márciusban, májusban és decemberben.)

Gondnok Úr vezetésével és az egész Presbitérium összefogásával sikerült céljainkat megvalósítani 2006-ban is és az Úr Isten segítségét kérjük, hogy ezután is adjon erőt, kitartást, türelmet további vágyaink, terveink véghezviteléhez a 2007. esztendőben is.


kedd máj. 29, 2007 1:12 pm
Profil E-mail küldése Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

eXTReMe Tracker