Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a www.Istentisztelet.net fórumánPontos idő: szomb. feb. 17, 2018 8:11 pm
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szükség van-e egy Legújabb Szövetségre? 
Szerző Üzenet
Arany Listatag

Csatlakozott: vas. júl. 01, 2007 11:57 am
Hozzászólások: 130
Tartózkodási hely: Schwäbisch Gmünd
Hozzászólás Re: Szükség van-e egy Legújabb Szövetségre?
Idézet:
forum.nol.hu
Az Istenkeresők Globális Egyháza

Klaus Matefi 2010.12.28. 10:37:47 Válasz #50
Idézet:
tozser 2010.09. 06. 20:11:11 Válasz #28
Miért nem jó az "eredeti" Tiz parancsolat, ami csak kimondja NE Lopj! vagy NE dugd meg a más feleségét meg mindenkit aki utadba esik!... meg Ne lopd el a tehenét !ilyesmit..Kép


Az eredeti Tízparancsolat nem csak az emberek egymás közti kapcsolatával foglalkozik, hanem pl. tiltja Isten nevének az emlegetését, tehát annak a megismerésére való törekvést...Kép

Idézet:
Mózes II. (Exodus)
20,1 A Tízparancsolat
Akkor mondta el Isten mindezeket az igéket:
20,2 Én, az Úr, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.
20,3 Ne legyen más istened rajtam kívül!
20,4 Ne csinálj magadnak semmiféle istenszobrot azoknak a képmására, amik fenn az égben, lenn a földön, vagy a föld alatt a vízben vannak.
20,5 Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az Úr, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok! Megbüntetem az atyák bűnéért a fiakat is harmad- és negyedízig, ha gyűlölnek engem.
20,6 De irgalmasan bánok ezerízig azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsolataimat.
20,7 Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül, ha valaki hiába mondja ki a nevét!
20,8 Emlékezzél meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt!
20,9 Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat!
20,10 De a hetedik nap a te Istenednek, az Úrnak nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon, se te, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálód, se állatod, se a kapuidon belül tartózkodó jövevény.
20,11 Mert hat nap alatt alkotta meg az Úr az eget, a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megpihent. Azért megáldotta és megszentelte az Úr a nyugalom napját.
20,12 Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú ideig élhess azon a földön, amelyet Istened, az Úr ad neked!
20,13 Ne ölj!
20,14 Ne paráználkodj!
20,15 Ne lopj!
20,16 Ne tanúskodj hamisan felebarátod ellen!
20,17 Ne kívánd felebarátod házát! Ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálóját, se ökrét, se szamarát, és semmit, ami a felebarátodé!


A fenti Tízparancsolat az exodus emlegetésével kezdődik, ami több kutató szerint nem történt meg. Ezt az is alá látszik támasztani, hogy tudtommal semmilyen nyoma nem maradt fenn. Erről itt bővebben:

Weblapom

Másik problémám ezzel a Tízparancsolattal az, hogy a Tóra írói (Ezsdrásék) Isten nevében sugallják ezeket, holott szerintem az egyetlen valóságos Isten a Folyamatosan Változó Szellemi Való, ami az anyagi mozgásokból adódó hatások összessége, tehát egy komplex hatás. Én ezt szelleminek nevezem, mivel ez a forrása az összes létező szellemi hatásnak, a jónak és a rossznak is. Az ősok (nem ismerjük) transzmutációja.
Ez az Isten nem személy, viszont képes volt teremteni és azt fenntartani. Tevékenységének a következménye a természet, azaz a vadon törvénye.

Lehet-e vajon egy értelmes embernek annál fontosabb célja, mint Istennek a megismerése?

_________________
_______________________
A józan ész és a KÖZJÓ kísérjen utadon!


kedd dec. 28, 2010 11:06 am
Profil E-mail küldése Honlap
Arany Listatag

Csatlakozott: vas. júl. 01, 2007 11:57 am
Hozzászólások: 130
Tartózkodási hely: Schwäbisch Gmünd
Hozzászólás Re: Szükség van-e egy Legújabb Szövetségre?
Meghatározatlan időre felfüggesztettem a fórumokon folytatott tevékenységemet.

Egyelőre az új weblapomon olvasható tanulmányaimra és a készülő könyvemre koncentrálok.

_________________
_______________________
A józan ész és a KÖZJÓ kísérjen utadon!


csüt. okt. 28, 2010 9:22 am
Profil E-mail küldése Honlap
Arany Listatag

Csatlakozott: vas. júl. 01, 2007 11:57 am
Hozzászólások: 130
Tartózkodási hely: Schwäbisch Gmünd
Hozzászólás Szükség van-e egy Legújabb Szövetségre?
A tapasztalataimra és a közel 20 esztendős intenzív kutatási tevékenységemre alapozva arra a következtetésre jutottam, hogy az emberiség nagy családjának feltétlenül szüksége van egy új globális szövetségre, amit nevezzünk Legújabb Szövetségnek.

Ez a Szövetség arra lenne hivatott, hogy kiküszöbölje az új kozmikus korszak hajnalán, az előző Szövetségeknek és egyéb más vallási irányzatoknak a hibáit, hiányosságait.

Felmerülhet egyesekben a kérdés, hogy valóban lennének hiányosságaik, hibáik az eddigi vallásoknak? Természetesen, nem is kevés.

A jól felfogott közös cél a tökéletességre való törekvés, amit ugyan soha nem érhetünk el, de mégis motivációként ez kell mozgatórugó legyen.

Mint tudjuk, az ábrahámi vallások az Ószövetség eljövetelére vártak eddig, akit a keresztény egyházak "Jézus második eljöveteleként" propagáltak, a síitáknak pedig ugyanezt a 12. Imam (Imam Mahdi) visszajöveteleként. A két utóbbi ki van zárva, hiszen sajnos az emberi élet egyszeri és megismételhetetlen, így értelemszerűen se az anya szülte hús-vér Jézus nem volt képes napjainkra visszatérni, se pedig a 12. Imam... Ezáltal tulajdonképpen a két nagy ábrahámi térítő vallásnak a végidőkkel kapcsolatos illuzórikus elképzelése megvalósulhatatlan. Ugyanez a helyzet az erre az időre bekalkulált "holtak feltámadásával" is. Az említett dolgok időpontján 11 éve túl vagyunk már. Az i.sz. 25 április elsején kínhalált halt Názáreti Jézus nem jöhetett vissza, se a 12. Imám, a holtak pedig nem támadhattak fel sajnos, és ezután se fognak. Ettől függetlenül még bárki hihet ezekben a dolgokban, szuverén joga van hozzá!

Az Ószövetség kifejezetten egy nemzeti vallás, így az eleve alkalmatlan egy globális vallás alapjául.

Mivel hitre és vallásra szükség van annak érdekében, hogy a hétköznapok nehézségeinek a leküzdésében, elviselésében segítségünkre legyen, ezért az Istenkeresők Globális Egyháza egy Legújabb Szövetség megfogalmazását tartja szükségesnek és ajánlatosnak, ami a KÖZJÓ-ba vetett töretlen hitet lenne hivatott elmélyíteni és ápolni. Itt megjegyezném, hogy semmi köze nincsen ennek, a bolsevista-kommunista "KÖZJÓ"-hoz, ami szerintünk már a megszületésekor sem arra irányult... De ezt igazolják a történelmi tapasztalatok is.

Lesznek akik reakcióként a Jelenések könyvében található Antikrisztust fogják fennhangon emlegetni, és annak a betervezett globális elnyomó szervezetét, aminek biztosítania kellene úgymond a bibliai próféciáknak, terveknek a maradéktalan megvalósulását, ezzel is igyekezve elijeszteni a laikusokat ettől a nemes és magasztos elképzeléstől.

A Legújabb Szövetségnek ehhez semmi köze. Kizárólagosan az egyszeri és megismételhetetlen emberi élet körülményeinek a szebbé, boldogabbá, békésebbé és igazságossabbá tételéért szándékozik fellépni nem diktatórikus eszközökkel, hanem kizárólagosan meggyőzés által, az áhított közös jövő reményében, ami nélkül szerintünk nem várhat rózsás jövő az eljövendő generációkra.

_________________
_______________________
A józan ész és a KÖZJÓ kísérjen utadon!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Klaus Matefi kedd dec. 28, 2010 1:00 am-kor.kedd okt. 19, 2010 7:17 am
Profil E-mail küldése Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

eXTReMe Tracker