Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a www.Istentisztelet.net fórumánPontos idő: kedd márc. 20, 2018 12:41 pm
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
Személyes Bocsánatkérés... 
Szerző Üzenet
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás Re: Személyes Bocsánatkérés...
Az én kapcsolatom az utóbbi időben megszakadt azokkal, akikkel ismételten előfordult a sértődés/megbocsátás.

Van ilyen is. Egy emberi közösség olyan, mint egy téglafal. Aki nem illik a falba, az nem abba a közösségbe való. Ez kellemetlen élmény annak, aki kilóg a sorból, de hozzátartozik az élethez.

Ilyenkor szoktam kapni a fejemre, hogy milyen hitetlen vagyok, úgyhogy előre mondom: Jézus is odébb állt, amikor nem fogadták be:

És megbotránkoznak vala ő benne. Jézus pedig monda nékik: Nincsen próféta tisztesség nélkül, hanem csak az ő hazájában és házában.
Nem is tőn ott sok csodát, az ő hitetlenségök miatt.
(Mt.13,57-58)

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


szer. aug. 26, 2009 8:42 am
Profil
Kiemelt Listatag
Avatar

Csatlakozott: szer. ápr. 02, 2008 7:22 pm
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Hozzászólás Re: Személyes Bocsánatkérés...
A megbocsátás hosszú folyamat, nehézségekkel, kihívásokkal teli „zarándokút” mely, ha sikeres és legyőzi a sértettség önmagába fordító érzését, lezárása olyan cselekedet, mely megünnepli, szertartásossá teszi a békét, a megnyugvást, a kiengesztelődést. A megbocsátást a kibékülés gesztusa követi. Ez a gesztus fejezi ki a kiengesztelődést, ennek hatására újra helyreállhat a kapcsolat vétkes és áldozata között. Ha nincs lehetőség kézzel fogható kiengesztelődésre, ebben az esetben tökéletes út az ima. Jézus Krisztus is példát adott, amikor az őt keresztre feszítőkért imát mondott. Az ima segít az adott helyzetet objektíven látni, olyan lehetőségekre világít rá, ami az ima nélkül nem volna lehetséges. Az ima megtanít Isten szemszögéből szemlélni. A megbocsátás az imával együtt segít, hogy „gyökeret verjünk” Isten irgalmában.
Megtanulhatunk, úgy tenni másokkal, ahogyan Isten tesz velünk? A szakdogámból idéztem egy szakaszt. A kérdés pedig nem evidens, mint a szakdogámban tűnt, mert ott kijelentő mondat volt, de most elbizonytalanodtam. Lehet képtelenek vagyunk tanulni az elkövetett hibáinkból és Isten szeretetének csak a nyomát hordozzuk, ezért bántunk meg másokat az önzésünkből és hamis vágyainkból kifolyólag.


kedd aug. 25, 2009 12:49 pm
Profil E-mail küldése Honlap
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás Re: Személyes Bocsánatkérés...
Anikó Ancsi írta:
Személyes Bocsánatkérés.... jelentősége!

Gondolataim:

Mindig törekedtem arra, hogy ne bántsak meg senkit…


Én is, kedves Anikó Ancsi... :-)

Van valami a személyiségemben, a szóhasználatomban, ami a szerettel hozzám forduló embereket az én kifejezett szándékom ellenére felbőszíti, vagy megszomorítja. :-(

Nem tudom megszámolni, hogy hány embertől kértem már bocsánatot a környezetemben és weben. Többnyire az sem derült ki pontosan, hogy mi rosszat mondtam... Igaz, tőlem is kértek már bocsánatot néhányszor.

Szeretettel: Ingola

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


szer. ápr. 08, 2009 10:07 pm
Profil
Kiemelt Listatag

Csatlakozott: csüt. szept. 20, 2007 7:46 pm
Hozzászólások: 30
Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás Személyes Bocsánatkérés...
Személyes Bocsánatkérés.... jelentősége!

Gondolataim:

Mindig törekedtem arra, hogy ne bántsak meg senkit… persze nem vagyok hibátlan, de tökéletesek csak Krisztus által lehetünk, kegyelem által. Fontosnak tartom, hogy a személyes bocsánatkérést gyakoroljuk, ha szükséges. A keresztények Krisztus testét jelképezik, Ha valakit (tagot) bántódást ér, biztosan fáj annak, akit sérelem ért… Szerintem fontos, hogy alázatosan tudjuk gyakorolni a bocsánatkérést. Sokan úgy gondolják, hogy elég Istentől bocsánatot kérni, ha mással szemben vétkeztek, hát szerintem nem így van! Konkrétan pl. egy régi barátom élete példaértékű volt számomra, bíztam benne, s a lehető legjobban benne csalódtam… Aktívan jár Istentiszteletre, tudja? ,hogy hibázott s sosem kért bocsánatot tőlem, inkább elzárkózott. Szükséges, hogy önmagunknak s másoknak is tudjunk megbocsátani, és ha kell, gyakoroljuk a bocsánatkérést, de jobb inkább arra törekedni, hogy ne legyen erre szükség. Efézus 4:32 „ De legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasok, bocsássatok meg egymásnak, miként Isten is megbocsátott néktek Krisztusban”

Idézet: Sergio
„ A hamis megtérők nem akarják elismerni bűnüket az előtt az ember előtt, aki ellen vétkeztek…. Így szólnak magukban:” Bocsánatot kérek Istentől az Úrasztala előtt” Ám a következő napon nem mennek oda a szóban forgó testvérhez …Azt hiszik, hogy előrejöttek az Istentiszteleten, attól minden rendbejött. Ám a bűnbánatuknak nincs semmi gyümölcse”


Szeretettel: Anikó ANCSI :)


kedd ápr. 07, 2009 7:21 pm
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

eXTReMe Tracker