Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a www.Istentisztelet.net fórumánPontos idő: pén. márc. 23, 2018 6:01 am
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 278 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Következő
Gondolatok az igehirdetésröl 
Szerző Üzenet
Kiemelt Listatag

Csatlakozott: vas. ápr. 12, 2009 2:37 pm
Hozzászólások: 42
Tartózkodási hely: Halásztelek (Pest megye)-HU
Hozzászólás Gondolatok az igehirdetésröl
rosta írta:
El kell viselnünk a másik háklijait is és még számos hibáját a párunknak, miközben persze próbáljuk tudtára adni, hogy mi is a gond. Mindemellett a házasság nem egy páros műfaj, az egy gyerekekkel együttes szeretet közösség, amely ideális formában sajnos általában szakaszosan, sokszor csak pillanatokra működik. Szinte mindig adódik valami, ami a felhőtlen örömöt egy csöppnyi ürömmel, vagy sokszor rengeteggel keseríti.

Az élet nem rózsaágy, hogy szeretett megboldogult apámat idézzem és ezzel gondolom nem mondok újat...
Nagyon reális,egyenes,életszagú megfogalmazás.....-köszönöm :!: Erről szerintem a házasság előtt lévőknek is fontos lenne beszélni... :arrow: és arról is,hogy evvel együtt érdemes,és jó keresztyén házasságban élni.

_________________
Email / MSN: kovacs.zsolt [kukac] msn [pont] com

Net-naplóm: http://zsotza.blogspot.com

Segítség a misszióban Jehova Tanúi felé: http://szabadjt.szabadszo.hu , http://szabadjehovatanui.gportal.hu


szer. márc. 30, 2011 12:46 pm
Profil E-mail küldése Honlap
Platinum Listatag
Avatar

Csatlakozott: csüt. ápr. 26, 2007 5:57 pm
Hozzászólások: 272
Hozzászólás Re: Gondolatok az igehirdetésröl
la Mer írta:
(Házas)társnak nevezem én azt, ahol az örömváró ábrándok és a ténylegesem okozott öröm ugyanabban a cselekményben találkozik.

Ha ettől lényeges eltérés van, akkor a "nem a saját feleségemet vettem el" esettel állunk szemben...


A házasság messze nem erről az örömködésről szól szerintem, messze nem arról szól, hogy ki kell elégíteni a házastársnak a leánykori/legénykori ábrándjait. A házasság egy olyan úton jár, amely egy ismeretlen területen vezet, ahol mindennap új és új meglepetés, fájdalom, öröm, bánat, boldogság vár az azon haladó párra. A legritkább az, amikor folytonos páros örömben élnek együtt a házastársak. A gyakorlatban hol az egyik, hol a másik van a mélyponton, vagy a topon. Amikor mélyponton van a házastársunk tudnunk kell segíteni a nehézségekben akár évekig is, és osztoznunk kell tudni az örömben is. El kell viselnünk a másik háklijait is és még számos hibáját a párunknak, miközben persze próbáljuk tudtára adni, hogy mi is a gond. Mindemellett a házasság nem egy páros műfaj, az egy gyerekekkel együttes szeretet közösség, amely ideális formában sajnos általában szakaszosan, sokszor csak pillanatokra működik. Szinte mindig adódik valami, ami a felhőtlen örömöt egy csöppnyi ürömmel, vagy sokszor rengeteggel keseríti.

Az élet nem rózsaágy, hogy szeretett megboldogult apámat idézzem és ezzel gondolom nem mondok újat...


szer. jan. 06, 2010 6:42 pm
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás Re: Gondolatok az igehirdetésröl
Szerintem a saját feleségemet vettem el, de a házasság kötöttségekkel jár. Ilyen kötöttség a monogámia, a gazdasági közösség, és az is, hogy bizonyos dolgokat azért teszek meg, mert örömet okoz a páromnak, másokról pedig azért mondok le, mert látom, hogy őt zavarja. Ameddig viszonossági alapon működik a dolog, addig szerintem nincs nagy baj.

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


hétf. nov. 16, 2009 10:30 am
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás Re: Gondolatok az igehirdetésröl
la Mer írta:
Chat-bibliaóra 2009.11.11. (hollócsillag)
Sokszor, amikor van egy elképzelésünk, hogy mi lenne a világnak a legjobb, mi lenne a körülöttünk élőknek a legjobb, ezt erővel is meg akarjuk valósítani. Erővel elvisszük kedvesünket moziba, színházba, mert úgy gondoljuk, hogy neki ott jó lesz. Veszünk neki egy fél kilós nyakláncot, és kötelezzük rá, hogy hordja, mert úgy gondoljuk, hogy neki kötelessége ennek örülni. Megépítjuk álmaink házát, csinálunk benne egy-egy szobát minden családtagunknak, majd várjuk, hogy ők ott jól fogják magukat érezni. Bírók és osztók vagyunk az életükben. Eldöntünk helyettük mindent, hogy jól döntsenek, és beosztjuk mindenüket.

Aztán csodálkozunk, hogy valami nem jól működik.

Mert senki nem tett minket bíróvá vagy osztóvá közöttük.

Segítők lehetünk, ha megengedik. Megoldásokat kereshetünk, ami mindenkinek a javát szolgálja. Eldönthetünk helyzeteket, ahogy Jézus is eldöntötte a házasságtörő nő és az őt megkövező farizeusok "vitáját". Adhatunk tanácsot, de kötelezni nem tudunk és nem is akarhatunk senkit. Sem tekintéllyel, sem hatalommal, sem többségi szavazatokkal.

Ezekre sokszor hatalmat kapunk. Sokszor kapunk olyan tudást, amivel megkönnyíthetjük mások életét. De vigyázzunk, vissza ne éljünk azzal, ha erősebbek vagyunk. "Aki pedig a legnagyobb közöttetek, az legyen a szolgátok." Ámen.


Kedves la Mer!

Amikor a konyhát rendeztük be, minden részletről megkérdeztem a párocskámat, mert ő fogja a legtöbbet használni. Hogy milyen magas polcokat szeretne, milyen széles legyen a munkalap, és hány centi magasan legyen. Ő megmutatta, én lemértem. A mai napig emlékszem rá: 76 cm. (A szokásos 90 cm helyett, mondván, hogy ő alacsony.)

Az ülőgarnitúránk azért olajzöld, mert az az ő kedvenc színe. (Stb.)

Egyszer kaptam valami jutalmat, gondoltam, meglepem valamilyen ékszerrel, mert alig van neki. Arról ábrándoztam, hogy mennyire fog neki örülni. :) Nézegettem az ékszerboltokat, megtetszett egy-két köves gyűrű. Másnap "véletlenül" éppen arra sétáltunk, megálltunk a kirakat előtt. Megkérdeztem, mi a véleménye róla "- Az nem jó, kiszakítja a harisnyát." "- Én nem ilyet gondoltam..." stb.
- És van itt olyan, ami tetszik neked?
- Hát... olyan igazi nincsen. (Kb. 80 darab közül.)
Néhányszor még próbálkoztam, mindig ugyanez ismétlődött. Úgyhogy nem leptem meg. Viszont ezek után a korábbi örömváró ajándékválogatás helyett mindig a szomorúság áradt szét bennem, ha ékszerboltot láttam... Most már egyszerűen félrefordítom a fejem, megtanultam védekezni a rossz érzéssel szemben. :(

Ugyanez az eset játszódott le a szoknyával és a télikabáttal is. Mert énnekem korábban voltak elképzeléseim, örömváró ábrándjaim arról is, hogy milyen ruhában tetszene nekem a párocskám. (Hozzáteszem, hogy nekem nincsen olyan ruhám, amelyet ne ő választott volna...)

A félkilós nyakláncnak és a hordásra kötelezésnek van ellenpólusa is, Hollócsillag. Ha magad akarod eldönteni, hogy mit veszel fel, akkor a párodnak is bővülnek a szabadságjogai. Akkor kiesik az az érved, hogy "kérlek, a kedvemért... :) ". Akkor ő már lehet toplák, borostás, izzadtságszagú. Akkor már nem kell betennie a büdös zokniját a szennyesládába.

És ebbe a párkapcsolat egy idő után beleroppan.

Aki nem vállalja fel a kapcsolattal járó kötöttségeket, az inkább ne házasodjon meg. Ugyanis megházasodni nem kötelező. De ha ennek ellenére megházasodik, akkor ne a párját hibáztassa, ha rosszul esnek neki olyan gesztusok, amelyek egy boldog(!) házasság természetes velejárói. A házastárs figyelmessége ugyanis értéket képvisel, még akkor is, ha ez időnként valóban nagyon terhes tud lenni.

Ingola

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


szomb. nov. 14, 2009 3:59 pm
Profil
Kiemelt Listatag

Csatlakozott: vas. ápr. 12, 2009 2:37 pm
Hozzászólások: 42
Tartózkodási hely: Halásztelek (Pest megye)-HU
Hozzászólás Gondolatok az igehirdetésröl
Olvasom a november 1.-i Igehirdetést. Hollócsillag írja: >>"Mi is küzdünk Istennel, amikor megállunk a színe előtt, de ha felismerjük küzdelmeink közben, hogy csak Tőle kaphatunk áldást, Tőle kaphatunk életet, akkor győzhetünk. Adja Isten, hogy életünk ilyen döntő pillanataiban, és a végső küzdelmünkben is győzhessünk, életet, örök életet kaphassunk a mi Teremtő, Gondviselő mennyei Édesatyánktól. Ámen."<< Amit én magammal viszek "morzsaszedésként": Nincs megtérés,újjászületés fájdalom nélkül. Nincs Evangélium bűn-ismeret,és a bűnbánat fájdalma nélkül.

_________________
Email / MSN: kovacs.zsolt [kukac] msn [pont] com

Net-naplóm: http://zsotza.blogspot.com

Segítség a misszióban Jehova Tanúi felé: http://szabadjt.szabadszo.hu , http://szabadjehovatanui.gportal.hu


vas. nov. 01, 2009 7:43 pm
Profil E-mail küldése Honlap
Kiemelt Listatag

Csatlakozott: vas. ápr. 12, 2009 2:37 pm
Hozzászólások: 42
Tartózkodási hely: Halásztelek (Pest megye)-HU
Hozzászólás Gondolatok az igehirdetésröl
Hollócsillag írja:>>" Vajon gondolunk mi erre, amikor időnként kilépünk egymás életéből? Tudjuk-e mi mindent jelentettünk egymás számára? Észrevesszük-e, mivel, kinek a segítségével pótolhatnánk számukra az elvesztésünkkel okozott hiányunkat? Ha ezeket a kérdéseket meg tudjuk válaszolni, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy valóban szerettük azt az embertársunkat, akit elhagyni készülünk."<< Nekem idén egy Barátom,Testvérem,-és a hit Útján Sorstársam költözött el,Barna Zoltán-41 évesen....Isten Őt is a Jehova tanúi közül szabadította ki. Készített egy honlapot,segítségül a (még) benntmaradt,-de Krisztust kereső Jehova tanúinak--> http://exjt.hu <-- Nem szabad,hogy tabu legyen a halál-pláne a hívők között. Én hiszem,hogy Barna Zoltánnal találkozunk,-de nekem meg kellett tanulnom elengedni. Hollócsillag írja:>>" Akarattal vagy akaratlanul, vagy a végzet folytán el kell szakadnunk egymástól. Nem szeretjük ezeket a pillanatokat, a búcsú, az elválás pillanatait. Nem szeretjük, mert nem szeretünk sírni. Azt tanították nekünk, hogy azok a jó pillanatok, amikor mosolygunk, és azok a rosszak, kerülendők, amikor sírni szoktunk."<< Hiszem,hogy akkor vagyok felkészült az "Élet Iskolájában",ha felkészülök a Nagy Utazásra-Krisztus országa felé. URunk adjon mindannyiunknak ebben is bölcsességet,és erőt! Mennyei Atyánk adjon vígasztalást gyászólóinknak! Testvéri tisztelettel:Zsotza

_________________
Email / MSN: kovacs.zsolt [kukac] msn [pont] com

Net-naplóm: http://zsotza.blogspot.com

Segítség a misszióban Jehova Tanúi felé: http://szabadjt.szabadszo.hu , http://szabadjehovatanui.gportal.hu


vas. szept. 20, 2009 7:01 pm
Profil E-mail küldése Honlap
Kiemelt Listatag

Csatlakozott: vas. ápr. 12, 2009 2:37 pm
Hozzászólások: 42
Tartózkodási hely: Halásztelek (Pest megye)-HU
Hozzászólás Gondolatok az igehirdetésröl
>> Chat-bibliaóra 2009.08.16. (hollócsillag)<< " Beszélgetni kezdtünk, (Hollócsillag,és a "Hitgyülis" lány) és néhány mondat után szóbakerült az én hitvallásom is. Mondja ő, hogy náluk jelen van a Szent Szellem, mondom én, hogy nálunk jelen van a Szentlélek. Mondja ő, hogy megváltozott az élete, mondom én, hogy megváltozott az életem. Mondja ő, hogy Jézus vére megtisztítja a bűntől, mondom én, hogy Jézus vére megtisztít a bűntől.
Én éreztem, hogy szinte ugyanazt mondjuk el, ő mégis konokul állította, hogy a református vallás, a vallás általában, megöl, és mindenképp menjek el a hitgyülibe, mert csak ott maradhatok életben.
Eszembe jutottak Jézus szavai: „Más juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebből az akolból valók: azokat is vezetnem kell, és hallgatni is fognak a hangomra: és akkor lesz egy nyáj, egy pásztor.” (Jn 10,16). Próbáltam elmondani neki, milyen szép is az, hogy most is, ott, a falu főutcáján Jézus nevében ketten összegyűltünk, és Ő is ott van közöttünk. - „Nincs közöttünk! Te a Sátánt szolgálod, amíg el nem jössz a hitgyülibe!!!”. *** Eddig idézném az eredeti Tanítást. Milyen szomorú....olyan kevesen vagyunk Hazánkban,akik meg merjük vallani:Jézus Krisztus a mi URunk-és mégis: sikerült az Ördögnek elérni,hogy az legyen a tapasztalat:A Krisztus követők (sem) egységesek...még -időnként- a Lényeges Dolgokban sem.... Ismerős érzés,és mentalitás-bár én akkor 'anno lelkileg "messzebb" voltam:Jehova tanúja. Milyen nagyoknak láttaták velem/velünk a "nagyegyházak" bűneit,mulasztásait! (Fegyverek megáldása,papok nyakig benne a politikában,a "nyáj" meg tanácstalan,és a tévtanításokkal szemben képzetlen,sok-sok megalkuvás a diktatúrák idején,pedofil-botrányok,stb. ...) Később értettem meg:Ahogy a nagy(hatású) emberek hibái is nagyok,-úgy a történelmi Egyházak hibái is -törvényszerűen-nagyobbak,mint az 1-2 évtizede-évszázada alapított újprotestáns egyházak-vallom ezt baptista keresztényként. Nem volt ez másképp Izraellel sem az Ószövetségi Időkben. Visszaemlékszem:Az 1990-es években,amikor nagyon sokan csatlakoztak a Hit Gyülekezetéhez-többek között baptista tesók is -nagy számban!-többen szánakoztak,hogy egy ilyen egyházhoz tartozok,ahol nem jellemző-szerintük-a csodák,és a nagy létszámbeli növekedés...aztán 1998-ban jött a kínos "földet-érés" a Hitgyüliben, Németh Sándorban hívőknek!:megtörtént a Nagy Szakadás (Akkortájt alakult meg az Autonóm gyülekezet.) Örültem a botránynak? Nem! Szükséges volt ez a szakadás,hogy az "elszállt" Testvérek lábait szilárd "lelki talajra" állítsa URunk? Én hiszem,hogy igen! Mert amíg valaki emberekben, Felekezetben HISZ ,addig szükségszerűen manipulálható,sodródik szellemi -téves-irányzatokkal,vallási tévelygésekkel. Igy látom,tapasztaltam én.....

_________________
Email / MSN: kovacs.zsolt [kukac] msn [pont] com

Net-naplóm: http://zsotza.blogspot.com

Segítség a misszióban Jehova Tanúi felé: http://szabadjt.szabadszo.hu , http://szabadjehovatanui.gportal.hu


szer. aug. 19, 2009 5:02 pm
Profil E-mail küldése Honlap
Kiemelt Listatag

Csatlakozott: vas. ápr. 12, 2009 2:37 pm
Hozzászólások: 42
Tartózkodási hely: Halásztelek (Pest megye)-HU
Hozzászólás Gondolatok az igehirdetésröl
Istenünknek hála-és La Mer-nek köszönet :D :!: látom,hogy működik a Topic! Igen,-teljesen jogos volt az aggódás...bennem is volt ilyen,amikor anno' a 90'-es évek derekán rendszeresen jártunk többen a gyülekezetből a Csepeli Vöröskereszt hajléktalanszállójára beszélgetni,és néhányan eljöttek a gyülekezetbe....megvolt a kockázat...Hú,mit szólnak :?: :?: de -ha rosszul is sült volna el a meghívás-akár a Te Esetedben,akár az én esetemben-hiszem,hogy így is a "kisebbik rosszat" választottuk volna-mert ahogy Jézus felvállalta a kitaszított emberekkel a közösséget (együtt is evett velük!)-úgy nagyon fontos,hogy minél többen rácsodálkozzunk:Az Egyházat akarja URunk használni akkor is,amikor hajléktalan emberek életét helyrehozza.

_________________
Email / MSN: kovacs.zsolt [kukac] msn [pont] com

Net-naplóm: http://zsotza.blogspot.com

Segítség a misszióban Jehova Tanúi felé: http://szabadjt.szabadszo.hu , http://szabadjehovatanui.gportal.hu


pén. aug. 14, 2009 3:34 am
Profil E-mail küldése Honlap
Kiemelt Listatag

Csatlakozott: vas. ápr. 12, 2009 2:37 pm
Hozzászólások: 42
Tartózkodási hely: Halásztelek (Pest megye)-HU
Hozzászólás Gondolatok az igehirdetésröl
Arra merészeltem gondolni,hogy ha már az a Topic címe:"Gondolatok az Igehirdetésről",akkor talán szabad gondolatokat leírni a Chat-szobában elhangzott Igehírdetésről.....Hiszen nem mindenki jut el a Chat-szobába...Jó ötlet vajon :?: :roll: Majd kiderül :idea: Én nagyon fontosnak tartom,hogy a tanító bátran merjen fogalmazni,és ha kell-rámutasson a (hit)élet fonákságára: Istennek hála-és Hollócsillagnak köszönet :arrow: legutóbb,szerdán is ez történt! Néhány erős megfogalmazás,amire _szerintem_szükség van!Hollócsillag írja ">> És mivel mindenkit megszólítottam, válogatás nélkül, néha eszembe ötlött az is, hogy vajon ha EEEEZ bemegy oda, nem fog-e bajt csinálni?<<" Bár eredetileg hangversenyről volt szó (a Templomban,ahová Hollócsillag hívogatott az utcáról)-de szerintem sokszor a gyülekezetek növekedésének ez a mentalitás az egyik akadálya,-amennyiben teret engedünk,és természetesnek tekintjük ezt a félelmet (és jogosnak.) Ahogy egy gyerek fejlődése, növekedése is újabb,és újabb konfliktus-lehetőséget hoz. Egészen személyesre fogalmazva:ha növekszem a hitben,és a szeretetben-úgy távolodom a szolgáltató egyházat igénylő, kiszolgálást elváró "követelő" mentalitástól. Hollócsillag írja:">>Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy nekik templomba menni alanyi joguk. Úgy gondolják, hogy amikor elmennek egy gyülekezetbe, akkor őket ott körbe kell, hogy nyalogassa mindenki, mindenki őket kell szolgálja, és ők azt csinálnak, ami csak jólesik. Sokan vannak, akik úgy gondolják, ha már hallottak Jézusról, akkor nekik automatikusan jár az örök élet és az örök boldogság. Azt gondolják, hogy majd a pap imádkozik értük, és azzal minden meg van oldva.<<" Emlékeim között szerepel egy evangélikus lelkésznő -szintén szókimondó :!: tanítása 1995 körül a Budapesti Deák téri Templomban:>>" Nem szólíthatom Istent Atyámnak megtérés,és bűnbánat nélkül!

_________________
Email / MSN: kovacs.zsolt [kukac] msn [pont] com

Net-naplóm: http://zsotza.blogspot.com

Segítség a misszióban Jehova Tanúi felé: http://szabadjt.szabadszo.hu , http://szabadjehovatanui.gportal.hu


csüt. aug. 13, 2009 7:00 pm
Profil E-mail küldése Honlap
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás Re: Gondolatok az igehirdetésröl
Efraim írta:
Akiket szentként fogad el a Katolikus Anyaszentegyház, azok életük során, olyan mély hittel rendelkeztek, ami példaértékű. Életüket teljesen átadták Krisztusnak, a Feltámadt Krisztussal különösen mélységes kapcsolatban éltek. Megnyilvánult rajtuk a Feltámadt Krisztus dicsősége. Ezt jelek is bizonyítják.


Kedves Efraim! Az a bizonyos elfogadás olyan döntés, amelyet emberek hoztak, akik maguk is tökéletlenek, akik nem látnak olyasmit, amit csak Isten láthat. Istennek pedig nincs szüksége segítségre abban, hogy "ismerje az övéit".

A szentekről mindig eszembe jut az a Boccaccio-történet, amely egy különösen infámis emberről szól, aki messze vetődik a hazájától, olyan helyre, ahol nem ismerik a múltját. Amikor halálosan megbetegszik, egy papnak gyónja meg "bűneit", de nem azokat, amelyeket valóban elkövetett, hanem olyasmikről ad számot bűnökkét, mély megbánást színlelve, amikért nem is igazán lehetne elmarasztalni. A pap ettől a mérhetetlen "jámborságtól" úgy meghatódik, hogy sírva fakad, alig tudja a zokogástól feloldozni, és amikor meghal az illető, kezdeményezi a szentté avatását.

Tudom, nem épp egy reneszánsz-kori történet a legadekvátabb megközelítés, de aligha lehet kétségbe vonni, hogy a szentté avatások körül lehettek, lehetnek visszásságok, amelyek ha nem is szándékoltak, de a másokat mérlegre tevő emberek tökéletlensége miatt előfordulnak.


szer. márc. 04, 2009 12:13 pm
Profil E-mail küldése
Kiemelt Listatag
Avatar

Csatlakozott: szer. ápr. 02, 2008 7:22 pm
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Hozzászólás Re: Gondolatok az igehirdetésröl
A szentek tiszteletéhez szeretnék szólni. Leírhatnám a katolikus álláspontot, de gondolom, csak vitát szülne és úgysem fogadnátok el, ezért feleslegesnek látom leírni. Arról szeretnék szólni
, ahogy én élem meg a szentek tiszteletét.
Mit is tisztelek bennük és miért imádkozhatom hozzájuk?
Akiket szentként fogad el a Katolikus Anyaszentegyház, azok életük során, olyan mély hittel rendelkeztek, ami példaértékű. Életüket teljesen átadták Krisztusnak, a Feltámadt Krisztussal különösen mélységes kapcsolatban éltek. Megnyilvánult rajtuk a Feltámadt Krisztus dicsősége. Ezt jelek is bizonyítják.
Az én életemben egy szent, olyan személy, akire felnézek és azért imádkozhatok hozzá, mert hiszem hogy Ő már a Mennyei Atya dicsőségében van, a győzedelmes Egyház tagja és a zarándok Egyház kapcsolatban áll vele. A mennyei Isten dicsőítésébe szeretnék én is bekapcsolódni, egységben lenni a megdicsőült Egyházzal a liturgiában. Itt az egységen van a hangsúly. Az Egyház tagjai egységben vannak Krisztussal, de a személyük megmarad, nem olvad fel, mert akkor a buddhizmus egyik ágáról beszélhetnénk. Márpedig, ha nem oldódik fel, akkor a szent személye Isten előtt kedves, mert életével az Ő dicsőségét szolgálta,ezért lehet közbenjáró Istennél. A szenteket sosem dicsőítettem, sosem imádtam, csak hiszem, hogy közbenjárásuk segíthet,mert Ők bennük Krisztus különösképpen jelen volt és már teljes egységben vannak Istennel.


szer. márc. 04, 2009 10:08 am
Profil E-mail küldése Honlap
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás 
Hajmáskér, XI. 9. Ábrahám feleséget hozat Izsáknak

A gyülekezetépítéssel kapcsolatban az elmúlt két hétben ez a harmadik lelkészi megnyilvánulás, amelyet hallok. Ketten azt mondták: - Bizony, mi magvetők vagyunk, az Úr adja a növekedést.

A harmadik, Csiha Kálmán pedig hosszasan beszélt a presbiterek felelősségéről. Neki az volt a módszere, hogy a presbitereit kiképezte. Havonta tartott egy presbiteri továbbképzést, ahol alapvető hittételeket pontosítottak, és kívűről megtanította nekik azt a néhány igét, amellyel ki lehetett védeni a különböző szekták által keltett bizonytalanságokat a hívekben.

Azután kiválasztotta azokat, akik személyes adottságaik alapján alkalmasak a családlátogatásra, és fel is vállalják ezt a szolgálatot. Ők azután - mindig másodmagukkal - szépen becsöngettek a panelházak valamennyi lakásába, udvariasan bemutatkoztak, és ahol reformátust leltek, annak az adatait felírták egy füzetbe, elmondták, hogy merre van a templom, mert sokan még azt sem tudták.
És soha sem kértek, nem egyházadót gyűjtöttek, hanem vitték az egyházközség jókívánságait, hívogatását. Mindezt legfeljebb 10 percben.

Csiha Kálmán ezután ezzel a füzettel a kezében elindult, és havonta 30 címet meglátogatott, személyesen vitte el Isten igéjét - vígasztalását, ha arra volt szükség - egy-egy rövid látogatás kapcsán.

És amikor elkezdtek gyűlni a hívek a templomba, no, akkor már elkezdődhetett a magvetés.

Persze tudom én, hogy a lelkészek adottságai is eltérőek, nem mindenki gyülekezetépítő típus. Ennek ellenére elgondolkodtató, hogy az elmúlt három évben a mi lelkipásztorunk még csak egyszer járt nálunk - akkor elvitte a növényeket, amelyeket a nyaralójának a kertjébe hoztunk neki. De akkor sem jött beljebb a kertkapunál, pedig ugyancsak szívesen hívtuk...

Ingola

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


szomb. nov. 15, 2008 8:21 am
Profil
Platinum Listatag

Csatlakozott: szer. márc. 26, 2008 5:37 am
Hozzászólások: 383
Hozzászólás 
Na igen ez egy érdekes dolog,az ember hajlamos arra,hogy ha valakitől szerinte teológiai hülyeséget hall,akkor azt mondja,hogy az nem is hívő,fel se merűl benne,hogy ő maga is mond addig teológiai hülyeségeket amíg nincs a teljes igazság birtokában,és ha Isten is csak azt tartaná hívőnek aki teológiailag teljessen helyessen értelmez mindent akkor lehet,hogy egy hívő sincs a földön,mert ki mondhatja el magáról,hogy mindent amit Istenről mond az 100%-ban igaz.
Vagy ha egy családon belül egy kisebb testvér mond hülyeségeket akkore az már nem is család tag ?

Ezért sem gondolnán,hogy a katolikus testvérek ne tartoznának a keresztények családjába,pont úgy mint a református testvérek.


szer. okt. 22, 2008 4:52 pm
Profil
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: pén. szept. 16, 2005 12:59 pm
Hozzászólások: 1384
Tartózkodási hely: Kispest
Hozzászólás 
ingola írta:
A Mária rádiót éppen azért hallgatom, hogy tőlük tudjam meg, miben hisznek. Sokat segít a dogmatikai különbségek tisztázásában.


Bizonyára hasznos, mert ha az ember csak a hitéleti szokásaikat, vagy - mondjuk - a templomaikat nézi, hamar kialakulhat benne az a vélemény, hogy az egésznek semmi köze a keresztyénséghez, illetve hogy ők valami egészen más istenséget követnek. Mert ha egy katolikus templomban a freskón bárgyú kisgyereket látok egy diadalmas nőalak karján (esetleg kiegészítve a " Menny királynője", vagy az "Istenanya" felirtattal), az az érzésem, hogy semmi közünk egymáshoz, ahogy annak a bárgyú kisgyereknek sincs a Megváltóhoz. Ugyanakkor ismerek megtért és élő hitű embert, aki egyébként a római katolikus felekezethez tartozik.


szer. okt. 22, 2008 3:02 pm
Profil E-mail küldése
Gyémánt Listatag

Csatlakozott: kedd ápr. 17, 2007 5:34 pm
Hozzászólások: 1793
Tartózkodási hely: Törökbálint
Hozzászólás 
la Mer írta:
A kérdés csupán annyi lehet a szentek imádásával kapcsolatban, hogy a már meghalt nagy hitű és közismerten jó emberek tudnak-e onnan a túlvilágról imádkozni értünk ahhoz az egy Istenhez, akiben hiszünk.


Kedves la Mer!

Lázár példázatában egyértelművé teszi Jézus, hogy a halál pillanatában eldől, hogy ki hová kerül. Átjárás, oda-vissza beszélgetés nincsen. Az is egyértelmű, hogy az egyetlen közbenjáró Jézus.

A nyelvöltögetésnek én sem vagyok híve. A Mária rádiót éppen azért hallgatom, hogy tőlük tudjam meg, miben hisznek. Sokat segít a dogmatikai különbségek tisztázásában.
És jó dolog főműsoridőben bizonyságtételeket hallgatni. Utánunk kéne csinálnunk... :-)

Ingola

_________________
Te kicsoda vagy, hogy kárhoztatod a más szolgáját? (Rm. 14,4.)


szer. okt. 22, 2008 1:36 pm
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 278 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Következő


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség

eXTReMe Tracker